Επιτέλους φύλακες στον ναό του Επικούρειου Απόλλωνα

Επιτέλους φύλακες στον ναό του Επικούρειου Απόλλωνα

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άμεση τοποθέτηση μόνιμου προσωπικού για την φύλαξη του ναού του Επικούρειου Απόλλωνα ανακοίνωσε το Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Μετά την ανάδειξη του θέματος από την «Κ», αποφασίστηκε η άμεση δρομολόγηση για την τοποθέτηση μόνιμου προσωπικού στον ναό του Επικούρειου Απόλλωνα, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες φύλαξης του μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το σχετικό αίτημα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού έλαβε την έγκριση του  Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και έτσι πέντε μόνιμοι φύλακες θα προσληφθούν στην Τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόβλημα προέκυψε έπειτα από τη συνταξιοδότηση του τελευταίου φύλακα του ναού και το επακόλουθο κλείσιμό του για το κοινό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΕΥΦΑ Ιωάννη Μαυρικόπουλο, «το πρόβλημα έχει τις ρίζες του στην αποτυχία του υπουργείου Πολιτισμού να επωφεληθεί «της κινητικότητας στο Δημόσιο για να καλύψει τις ελλείψεις φυλακτικού προσωπικού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή