Συζήτηση για «Πολιτιστική Διπλωματία» στον Φ.Σ. «Παρνασσός»

Συζήτηση για «Πολιτιστική Διπλωματία» στον Φ.Σ. «Παρνασσός»

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πολιτισμός μπορεί και πρέπει να είναι πηγή πλούτου και παράγοντας οικονομικής ανάπτυξης για την Ελλάδα. Αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει πρώτα να καταλήξουμε σε ποιον «πολιτισμό» αναφερόμαστε –ερώτημα άρρηκτα συνδεδεμένο με το βαθύτερο: τι σημαίνει σήμερα να είσαι Ελληνας. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων η πρώην Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην  Ουνέσκο κ. Κατερίνα Δασκαλάκη, στο πλαίσιο της πολύ ενδιαφέρουσας εκδήλωσης με θέμα «Διπλωματία και Ελληνικος Πολιτισμός» που διοργάνωσε ο Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός» με αφορμή τα 150 χρόνια από την ίδρυσή του.

«Είμαστε απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων ή καταναλωτές της υποκουλτούρας της καθημερινότητάς μας; Το βέβαιο είναι ότι ο ελληνικός πολιτισμός είναι κάτι πέρα από το τρίπτυχο bouzouki, rebetiko and greek salad» είπε η κ. Δασκαλάκη, σημειώνοντας ότι το μενού» μπορούν να διανθίσουν σήμερα τομείς όπως η ελληνική γαστρονομία και η λογοτεχνία. 

«Εχουμε ταλέντα, δημιουργούς, φωνές. Αλλά αυτή τη στιγμή αγωνίζονται μόνοι τους». Την ανάγκη εθνικής στρατηγικής ώστε ο πολιτισμός να αποτελέση πηγή πλούτου και παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης για τη χώρα, υπογράμμισε από την πλευρά του και ο πρέσβυς ε.τ. Τάσος Κριεκούκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή