«Κατάργηση» μετά μουσικής

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από ενάμιση και πλέον χρόνο, στις 16 Μαΐου 2014, η Περιφέρεια Αττικής σε ανακοίνωσή της δήλωνε αυτάρεσκα πως οι εργασίες ανάπλασης στο Πεδίον του Αρεως ολοκληρώνονται μέσα στο 2015. Θεωρούσε, δε, ότι με τις απαντήσεις που έδινε τότε σε όσους της χρέωναν απουσία στόχου, «οι ισχυρισμοί για κακοδιαχείριση καταρρίπτονται παταγωδώς».

Η αλαζονεία και η ψευδοπερηφάνια έχουν πάντα ημερομηνία λήξεως. Καλή η βιτρίνα και καλώς ανταποκρίνονται και φέτος σημαντικοί μουσικοί θεσμοί (Λυρική, Καμεράτα, ΚΟΑ, Ωδείο Αθηνών, Μπάντα και Ορχήστρα Πυροσβεστική) στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής για συναυλίες έξω από το πάρκο, στη γωνία Μαυρομματαίων και Αλεξάνδρας. Αλλά ας έχει και μια στοιχειώδη συναίσθηση η Περιφέρεια και ας μην προκαλεί το κοινό αίσθημα. Οταν έχει βουίξει ο τόπος τα τελευταία χρόνια για την κατάντια του πάρκου και για να είμαστε πιο ακριβείς για την «κατάργηση» του πάρκου και την παράδοσή του σε χρήστες ναρκωτικών, έρχεται ένα ωραίο δελτίο Τύπου από την Περιφέρεια που μας ανακοινώνει ότι «για δεύτερη χρονιά φέτος ο πολιτισμός και οι πολίτες ξανά στο Πεδίον της Αρεως».

Η Περιφέρεια είναι υπόλογη στους πολίτες. Είναι σαφής η ανικανότητά της να διαχειριστεί το Πεδίον του Αρεως αλλά ας φροντίσει να βρει λύσεις. Τα ταρατατζούμ έξω από το Πάρκο, όταν «μέσα» είναι μαύρη τρύπα, είναι το λιγότερο γελοίο και προκλητικό. Θα ευχηθούμε καλή επιτυχία στη συναυλία της Λυρικής Σκηνής αύριο Τετάρτη (5 μ.μ.), που καλά κάνει και υπηρετεί την κοινωνία όπως αρμόζει σε έναν δημόσιο φορέα. Αλλά η Περιφέρεια οφείλει απαντήσεις. Και μάλιστα πολύ συγκεκριμένες. Αναμένουμε την απάντηση για την πρόοδο της ανάπλασης του πάρκου, με συγκεκριμένα βήματα ένα προς ένα. Και μετά ας αρχίσουν οι χοροί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή