Κιθάρα, βιολί, μιούζικαλ στο Βυζαντινό Λουτρό

Κιθάρα, βιολί, μιούζικαλ στο Βυζαντινό Λουτρό

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μνημεία ανοιχτά σε δράσεις και εκδηλώσεις που προάγουν τη δημιουργικότητα και την καλλιτεχνική πρωτοπορία, ενταγμένα στην καθημερινή ζωή των πολιτών. Αυτή ήταν η βάση της εξωστρεφούς πολιτιστικής πολιτικής που υιοθέτησε εξαρχής η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης για τα μνημεία – μαζί με την αξιοποίηση και την προβολή τους στον αστικό ιστό. Η αρχή έγινε από τη Ροτόντα. Σειρά έχει το βυζαντινό λουτρό της Ανω Πόλης, με τις μουσικές βραδιές που θεσμοθετεί σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Το μεγαλύτερο από τα ελάχιστα εναπομείναντα βυζαντινά λουτρά στην Ελλάδα αλλά και το μοναδικό κοσμικό βυζαντινό μνημείο της πόλης ανάμεσα στα 14 της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό για δεύτερη φορά μετά τις πολύχρονες εργασίες συντήρησης και αναστήλωσης. Η πρώτη, το περασμένο καλοκαίρι για την τετραήμερη περφόρμανς του γνωστού καλλιτέχνη Ουλάι, σηματοδότησε την επαναλειτουργία του ως μνημείο, 75 χρόνια μετά την παύση της λειτουργίας του ως λουτρού επί 800 και πλέον χρόνια. Τώρα, οι «μουσικές βραδιές στο βυζαντινό λουτρό» ξεκινούν στις 15 Φεβρουαρίου με μια συναυλία μουσικής δωματίου με κιθάρα και βιολί. Η δεύτερη εκδήλωση, 19 Φεβρουαρίου, περιλαμβάνει αποσπάσματα από μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ από την τάξη τραγουδιού της κ. Λύκα Μιρέλλας, καθηγήτριας μονωδίας και φωνητικής στο ωδείο της Ανω Πόλης.

​​Η είσοδος είναι ελεύθερη. Κρατήσεις θέσεων στο: 2313310456.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή