Δωρεάν Wi-Fi σε 20 μνημεία μέχρι τα τέλη του 2017

Δωρεάν Wi-Fi σε 20 μνημεία μέχρι τα τέλη του 2017

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας και το Αρχαιολογικό Μουσείο στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου είναι τα δύο πρώτα και θα ακολουθήσουν άλλα 18. Συνολικά, 20 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία θα αποκτήσουν δωρεάν ασύρματες ευρυζωνικές υπηρεσίες (Wi-Fi) που προσφέρει ο όμιλος ΟΤΕ, με τον οποίο το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει υπογράψει μνημόνιο χορηγίας. Οι υποδομές για την δωρεάν παροχή στους 20 χώρους που έχουν επιλεγεί από το υπουργείο, βάσει κριτηρίων σπουδαιότητας και επισκεψιμότητας, θα ολοκληρωθούν σταδιακά έως το τέλος του 2017.

Εντός του 2016, δωρεάν Wi-Fi θα προσφέρεται σταδιακά και στους επισκέπτες των εξής μνημείων: Ακρόπολη Αθηνών, αρχαιολογικός χώρος Κνωσού, αρχαιολογικός χώρος Δελφών, αρχαιολογικός χώρος Σουνίου, Βασιλικοί Τάφοι Αιγών (Βεργίνα), αρχαιολογικός χώρος Ακρωτηρίου Θήρας και αρχαιολογικός χώρος Δήλου. Το 2017 θα έχουν δωρεάν ασύρματο Ιντερνετ: Εθνικό και Αρχαιολογικό Μουσείο, Αρχαία Ολυμπία, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Ακρόπολη Λίνδου, Αρχαία Επίδαυρος, Ακρόπολη Μυκηνών, Σπιναλόγκα, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Αρχαία Δωδώνη και Αρχαία Κόρινθος.

Η χορηγία του ομίλου ΟΤΕ για τους 20 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει τη μελέτη, τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη υποδομών ασύρματου δικτύου, την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού, τη λειτουργία και συντήρηση των δικτύων και τη δωρεάν παροχή των υπηρεσιών ασύρματου Ιντερνετ για τρία χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή