Στα ίχνη του Κ. Χαρίτου

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα πτώμα με τα χέρια δεμένα βρέθηκε στο αρχαίο νεκροταφείο του Κεραμεικού κάτω από την επιτύμβια στήλη της Ηγησούς. Τα ερωτήματα πολλά: Γιατί ο θύτης άφησε το θύμα εκεί; Στη στήλη η Ηγησώ αφήνει για πάντα τα κοσμήματά της στην κοσμηματοθήκη που κρατάει η θλιμμένη θεραπαινίδα. Μήπως στέλνει κάποιο μήνυμα; Κάτι για τη ματαιότητα των πραγμάτων; Στα παραπάνω ερωτήματα θα προσπαθήσει να απαντήσει ο επίμονος αστυνόμος Κώστας Χαρίτος, τον οποίο περιμένουμε έξω από τον Κεραμεικό. Αλλωστε πάντα αργεί, δεν υπάρχει αμφιβολία. Και όχι μόνο επειδή τον ταλαιπωρεί το σαράβαλο Μιραφιόρι του. Θα τον καθυστερήσει σίγουρα κάποια πορεία στους δρόμους της Αθήνας.

Ο διάσημος χαρακτήρας που δίνει τη λύση στις αστυνομικές ιστορίες μυστηρίου του Πέτρου Μάρκαρη ήταν ο πρωταγωνιστής του τελευταίου λογοτεχνικού περιπάτου για το 2016 τον οποίο διοργάνωσαν τα Public και η Discover Greek Culture το περασμένο Σάββατο. Σε ένα ηλιόλουστο πρωινό, μια μικρή ομάδα βιβλιόφιλων και θαυμαστών του γνωστού συγγραφέα περπάτησαν στα μονοπάτια του αγαπημένου τους ήρωα και με αυτόν τον τρόπο είχαν μια πιο βιωματική επαφή με τον κόσμο που πλάθει ο Μάρκαρης. Μετά τον Κεραμεικό, σειρά είχε η πλατεία Μοναστηρακίου, η οποία «φλεγόταν» από επεισόδια και ρατσιστικές επιθέσεις σε μετανάστες σε μια άλλη αστυνομική υπόθεση, και έπειτα η Πλάκα όπου γνωρίσαμε καλύτερα την ψυχοσύνθεση του ήρωα και τις σχέσεις του με την οικογένειά του και τα αγαπημένα του σμυρναίικα γεμιστά.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν στο τέλος τον κ. Μάρκαρη, ο οποίος αποκάλυψε ότι θα ξεκινήσει μια καινούργια περιπέτεια με την έλευση της νέας χρονιάς και, απ’ ό,τι φαίνεται, ο Χαρίτος θα συνεχίσει να φοράει το σήμα του για αρκετό καιρό ακόμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή