Βιντεοπαιχνίδια και (P)arty στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Βιντεοπαιχνίδια και (P)arty στο Γαλλικό Ινστιτούτο

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Je t’aime» με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους λέει το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στους νέους παρουσιάζοντας το πολιτιστικό πρόγραμμα του 2017 που περιλαμβάνει (P)arty τις Δευτέρες, βιντεοπαιχνίδια, φεστιβάλ κόμικ, συζητήσεις, ανταλλαγή απόψεων και καινοτόμων ιδεών αλλά και ειδικούς καλεσμένους, όπως τον Αλγερινό συγγραφέα Μπουαλέμ Σανσάλ που θα ανοίξει τη φετινή Γιορτή Γαλλοφωνίας.

Το άνοιγμα στους νέους ανήκει στον πρώτο από τους τρεις άξονες του φετινού πολιτιστικού προγράμματος και παράλληλα με τους σταθερούς θεσμούς του Γαλλικού Ινστιτούτου δημιουργήθηκαν νέες δράσεις με τους «jeunes» στο επίκεντρο. Σε αυτό το πλαίσιο θα διοργανωθούν εργαστήρια, τουρνουά και δράσεις για τα βιντεοπαιχνίδια ως μορφή καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης με τον Γάλλο δημιουργό της σειράς «Syberia» Μπενουά Σοκάλ να είναι καλεσμένος στο Comicdom Con Athens του Απριλίου. Επίσης, το Ινστιτούτο έχει προγραμματίσει για τον Φεβρουάριο ημερίδες για τα νέα επαγγέλματα της ψηφιακής οικονομίας και βραδιές καινοτομίες σε τομείς όπως η γεωργίας και οι έξυπνες πόλεις.

Αναζητώντας νέους δημιουργούς και ανήσυχα πνεύματα το Γαλλικό Ινστιτούτο εγκαινιάζει τον νέο κύκλο «Ο λόγος στους δημιουργούς» διοργανώνοντας unformal συναντήσεις τριών διαφορετικών κατηγορίων: «Οι Δευτέρες είναι (P)arty» σε συνεργασία με το Palai de Tokyo, το «Πλατό media» με προσκεκλημένους καλλιτέχνες και επαγγελματίες σε μια χαλαρή συζήτηση – ζύμωση για τον πολιτισμό ως μοχλός οικονομικής ανάπτυξης, την πόλη και τη σχέση της με τον καλλιτέχνη κ.ά. σε ένα σκηνικό που θα μοιάζει με τηλεοπτικό πλατό και τις «Επαγγελματικές συναντήσεις» για όσους θέλουν να εμβαθύνουν σε νέες δημιουργικές πρακτικές.

Η μουσική στο σινεμά θα είναι η θεματική του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, ενώ η «Αισθητική» θα απασχολήσει την 4η Νύχτα της Φιλοσοφίας. Στο πλαίσιο της μεγάλης έκθεσης «GR80’s – Η Ελλάδα του ’80» το Γαλλικό Ινστιτούτο διοργανώνει ένα διήμερο γαλλικού κινηματογράφου της εποχής και έκθεση του Κωνσταντίνου Πίττα «Αθηναίοι-ες & Παριζιάνοι-ες ’84 – ’85» στο καφέ του Ινστιτούτου. Στον ίδιο χώρο του IFG θα διοργανωθεί έκθεση με φωτογραφίες του Γάλλου φιλοσόφου και κοινωνικού επιστήμονα Πιερ Μπουρντιέ από την Αλγερία της περιόδου 1958-1961. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα στο www.ifa.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή