Στην αύρα της Πόλης

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Καβάλα βρίσκεται στη νοητή διαδρομή προς την Κωνσταντινούπολη. Το παρελθόν της διαμορφώθηκε μέσα στη σπουδαία εμβέλεια της Πόλης. Είναι λοιπόν απολύτως ταιριαστό να φιλοξενείται μια εικαστική έκθεση για τη Βασιλεύουσα σε ένα από τα ομορφότερα μνημεία της πόλης του Βορρά, την οικία του Μοχάμεντ Αλι.

Στο εξαιρετικά αποκατεστημένο σπίτι του Καβαλιώτη ιδρυτή της τελευταίας αιγυπτιακής δυναστείας, ο Ανδρέας Γεωργιάδης παρουσιάζει μέχρι και τα τέλη Απριλίου την πιο πρόσφατη ενότητα των έργων του, ένα οδοιπορικό στα σπουδαιότερα μνημεία της Πόλης από το 220 μ.Χ. έως και το 1920. Το αφιέρωμα επιμελήθηκε η Φανή Μαρία Τσιγκάκου.

Η πρόσκληση προς τον καλλιτέχνη έγινε από το μη κυβερνητικό ερευνητικό κέντρο MOHA, που ιδρύθηκε από την Αννα Μισσιριάν το 2006 και εποπτεύεται από το ελληνικό κράτος. Στεγάζεται σε δύο μοναδικά ιστορικά μνημεία σημαντικού ισλαμικού χαρακτήρα, την οικία Μεχμέτ Αλία και το Ιμαρέτ. Στοχεύει στη διεπιστημονική εξερεύνηση και μελέτη των επιτευγμάτων του ισλαμικού πολιτισμού, πριν από την αυγή της νεωτερικότητας.

Ο ζωγράφος παρουσιάζει 30 έργα, φτιαγμένα με μεγάλη ευαισθησία και αγάπη, για την Πόλη, την οποία γνωρίζει σε βάθος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή