Θερινό σχολείο «Amorφous» στην Ελευσίνα και στην Τεχνόπολη

Θερινό σχολείο «Amorφous» στην Ελευσίνα και στην Τεχνόπολη

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμορφο είναι αυτό που δεν έχει καθορισμένη μορφή, αυτό που χαρακτηρίζεται από έλλειψη οργάνωσης ή ενότητας επισημαίνουν οι διοργανωτές του θερινού σχολείου «Amorφous» που πραγματοποιείται σε καταστήματα και χώρους στο κέντρο της Ελευσίνας (πεζόδρομος Νικολαΐδη) που άνοιξαν γι’ αυτόν τον σκοπό αλλά και στην Τεχνόπολη. Αναγνωρισμένοι ακαδημαϊκοί, ανήσυχοι εκπαιδευτικοί και πρωτοπόροι designers θα εργαστούν μαζί με παιδιά, μαθητές, φοιτητές και κοινότητες μεταναστών, προσπαθώντας να πραγματευθούν ένα τόσο σύνθετο ζήτημα όπως αυτό των μαζικών μεταναστευτικών ροών στην Ευρώπη, που εξακολουθεί να είναι ρευστό, χωρίς παγιωμένη μορφή, να το κατανοήσουν, να το ερμηνεύσουν αλλά και να θέσουν νέα, καίρια ερωτήματα.

Το «Amorφous» διοργανώνεται από την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με την Ελευσίνα 2021 – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης στο πλαίσιο του Alien Project, το οποίο είναι μια διακρατική και διεπιστημονική συνεργασία που ασχολείται με το κοινωνικό θέμα των μεταναστών και περιλαμβάνει μία σειρά από δωρεάν workshops που συνδυάζουν καινοτόμες μεθοδολογίες και εκπαιδευτικές μεθόδους των κοινωνικών επιστημών, των οικονομικών, της εκπαίδευσης και του design. Το animation, η αφήγηση, τα comics μπλέκονται με τα εικαστικά, το arduino, τις οπτικές παρεμβάσεις για να δημιουργήσουν ένα πλέγμα εναλλακτικών αφηγήσεων μέσα στην πόλη. Ενδεικτικά, το πρόγραμμα των εργαστηρίων που ξεκίνησαν χθες 1η Ιουλίου και διεξάγονται καθημερινά μέχρι τις 9 του μηνός περιλαμβάνει δημιουργία animation και κόμικ, την εξέταση θεμάτων ταυτότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εργαστήρια τυπογραφίας και μεταξοτυπίας, ανάπτυξης προσόντων και σύνταξης βιογραφικού για μετανάστες κ.ά.

Τα θερινά εργαστήρια ολοκληρώνονται με μια υπαίθρια έκθεση που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 7 Ιουλίου στις 7 μ.μ. στον πεζόδρομο της οδού Νικολαΐδου.

Πληροφορίες: 213-01.09.300

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή