Συγκεντρώνοντας δεδομένα από τις υποβαθμισμένες γειτονιές

Συγκεντρώνοντας δεδομένα από τις υποβαθμισμένες γειτονιές

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορούν οι σύγχρονες τεχνολογίες χαρτογράφησης να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης σε υποβαθμισμένες γειτονιές; Η απάντηση είναι θετική σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στη διεπιστημονική ομάδα του Lawrence Technical University, που δημιουργήθηκε όταν φοιτητές και καθηγητές των τμημάτων Αστικού Σχεδιασμού και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου ένωσαν τις δυνάμεις τους για να συμβάλουν στην προσπάθεια αναβάθμισης του Ντιτρόιτ. Το πρότζεκτ «Mapping + Humanities» έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας εφαρμογής που θα θυμίζει το google street view και θα εστιάζει στα «προβληματικά» σημεία κάθε γειτονιάς. Απαραίτητη είναι η συμβολή των κατοίκων κάθε περιοχής, που καλούνται να εκφέρουν γνώμη για τα πλάνα ανοικοδόμησης, να μιλήσουν για τα προβλήματά τους και να καταθέσουν τις προτάσεις τους στις τοπικές αρχές.

Ηδη, οι ερευνητές έχουν κατασκευάσει έναν κινητό σταθμό χαρτογράφησης, που περιφέρεται στις γειτονιές του Ντιτρόιτ συλλέγοντας στοιχεία και πληροφορίες οι οποίες μπορούν να ενσωματωθούν σε χάρτες, ενώ μία έκθεση με τίτλο «Story Bank» και θέμα τις πολιτικές χαρτογράφησης φιλοξενείται στο Κέντρο Ντιζάιν και Τεχνολογίας της πόλης. Μέσα στον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της δεύτερης έκθεσης, «Mapping Station», στην οποία θα παρουσιαστεί ο σταθμός χαρτογράφησης και οι προτεινόμενες εφαρμογές του: μεταξύ άλλων, μία ομάδα μαθητών αναμένεται να εκπαιδευτεί έτσι ώστε να κυκλοφορεί στους δρόμους συγκεντρώνοντας δεδομένα. «Ελπίζουμε ότι οι νέοι χάρτες θα μας επιτρέψουν να κατανοήσουμε τις σημασίες κάθε τόπου για τους ανθρώπους του, και θα βοηθήσουν στη λήψη αποφάσεων και την επιλογή των σημείων όπου χρήζουν παρεμβάσεων», δήλωσε σε συνέντευξή του ο καθηγητής Deirdre Hennebury του LTU.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή