Το πολύχρωμο ποτάμι «που το έσκασε από τον παράδεισο» (βίντεο – φωτογραφίες)

Το πολύχρωμο ποτάμι «που το έσκασε από τον παράδεισο» (βίντεο – φωτογραφίες)

1' 10" χρόνος ανάγνωσης

Κάθε χρόνο, από τον Ιούνιο μέχρι Νοέμβριο, στην απομακρυσμένη έρημο της Κολομβίας ένα συνηθισμένο ποτάμι μετατρέπεται σε… ουράνιο τόξο, καθώς τα νερά του χρωματίζονται κίτρινα, πράσινα, ροζ, φούξια και πορτοκαλί.

Σε απόσταση 170χλμ. νότια της Μπογκοτά, στην απομακρυσμένη έρημο του εθνικού πάρκου Sierra de La Macarena, βρίσκεται ο ποταμός  Κάνο Κριστάλες (Caño Cristales), που οι τοπικοί θρύλοι λένε ότι «το έσκασε από τον παράδεισο για να χυθεί στη Γη». 

Το πολύχρωμο ποτάμι «που το έσκασε από τον παράδεισο» (βίντεο – φωτογραφίες)-1

Ο πολύχρωμος Κάνο Κριστάλες – μια σειρά 100 χιλιομέτρων από κρυστάλλινους καταρράκτες, ποτάμια και ρυάκια που εκρήγνυνται σε ένα ουράνιο τόξο χρωμάτων – θεωρείται δικαιώς ένα από τα πιο θεαματικά φυσικά θαύματα στον κόσμο. Ο ποταμός έχει αποκτήσει το παρατσούκλι «Το ουράνιο τόξο από νερό» καθώς τα ορμητικά νερά του μετατρέπονται σε ένα καλειδοσκόπιο χρωμάτων, χάρη στα φυτά του γλυκού νερού macarenia clavigera, που φυτρώνουν στο βυθό του. 

Το πολύχρωμο ποτάμι «που το έσκασε από τον παράδεισο» (βίντεο – φωτογραφίες)-2

Όπως εξηγούν οι οδηγοί του πάρκου, για μεγάλο μέρος του χρόνου τα βρύα στις όχθες του ποταμού έχουν μια ήπια σκούρο-πράσινη απόχρωση. Αλλά, την περίοδο των βροχών, τα νερά καλύπτουν τα φυτά και το φως του ήλιου που πέφτει πάνω τους δημιουργεί αυτό το πανόραμα χρωμάτων. 

Το πολύχρωμο ποτάμι «που το έσκασε από τον παράδεισο» (βίντεο – φωτογραφίες)-3

Χάρη στην παραδεισένια ομορφιά του – και παρά το γεγονός ότι ο ποταμός βρίσκεται σε μια οροσειρά των Άνδεων και δεν είναι εύκολα προσβάσιμος οδικώς – χιλιάδες τουρίστες καταφτάνουν στην περιοχή με τα πόδια ή πάνω σε άλογα, για να θαυμάσουν αυτό το μοναδικό θέαμα.    

Με πληροφορίες από BBC Travel