Ελέφαντας της Σουμάτρας βρέθηκε αποκεφαλισμένος με ξεριζωμένους τους χαυλιόδοντές του

Ελέφαντας της Σουμάτρας βρέθηκε αποκεφαλισμένος με ξεριζωμένους τους χαυλιόδοντές του

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας ελέφαντας της Σουμάτρας βρέθηκε αποκεφαλισμένος με ξεριζωμένους τους χαυλιόδοντές του -ένα ακόμη περιστατικό λαθροθηρίας του είδους αυτού που κινδυνεύει με εξαφάνιση, δήλωσε ένας Ινδονήσιος αξιωματούχος υπηρεσίας προστασίας της άγριας φύσης.

Το πτώμα του αρσενικού αυτού ελέφαντα, ηλικίας 40 ετών, βρισκόταν σε αποσύνθεση και ανακαλύφθηκε την Δευτέρα από έναν εργαζόμενο σε φυτεία στην επαρχία Ριάου της νήσου Σουμάτρα.

«Το κεφάλι του ελέφαντα είχε κοπεί και ο ακρωτηριασμένος χαυλιόδοντάς του βρέθηκε ένα μέτρο μακριά από το σώμα του», ανέφερε σε χθεσινή του ανακοίνωση ο επικεφαλής της τοπικής υπηρεσίας προστασίας της άγριας φύσης, ο οποίος είναι γνωστός ως Σουχαριόνο.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο ακρωτηριασμένος ελέφαντας ήταν πιθανόν νεκρός επί τουλάχιστον μια εβδομάδα και πρόσθεσαν ότι αναζητούν τους δράστες.

«Υποψιαζόμαστε ότι ο ελέφαντας έπεσε θύμα λαθροθηρίας, ότι τον σκότωσαν και ότι του έκοψαν το κεφάλι για να πάρουν τους χαυλιόδοντές του», είπε ο Σουχαριόνο.

Η αχαλίνωτη αποψίλωση των δασών έχει περιορίσει τον φυσικό βιότοπο του είδους και έχει οδηγήσει στην αύξηση της λαθροθηρίας με τους χαυλιόδοντες να πωλούνται εξαιρετικά ακριβά στο παράνομο εμπόριο άγριας ζωής.

Τον περασμένο χρόνο, το πτώμα ενός ελέφαντα βρέθηκε χωρίς τους χαυλιόδοντές του στην επαρχία Άτσεχ, σε ένα πιθανό περιστατικό δηλητηρίασης.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος της Ινδονησίας εκτιμά ότι πλέον έχουν απομείνει λιγότεροι από 2.000 ελέφαντες της Σουμάτρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,AFP

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή