ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Καινοτομία στο εμφιαλωμένο νερό από την Tetra Pak®

kainotomia-sto-emfialomeno-nero-apo-tin-tetra-pak-561096532

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα[1] της Tetra Pak, το 68% των καταναλωτών αγοράζει συσκευασίες με βιώσιμα χαρακτηριστικά, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος για τις μελλοντικές γενιές. Οι σημερινοί καταναλωτές θέλουν να ελαχιστοποιήσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των αγορών τους, ακόμα και σε αυτήν την ιδιαίτερη περίοδο που διανύουμε. Σύμφωνα πάντα με έρευνα[2], το 65% των ανθρώπων παγκοσμίως, υποστηρίζουν ότι η προσπάθεια της οικονομικής ανάκαμψης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας πρέπει να βασίζεται στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης (“green recovery”).

Έτσι, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των καταναλωτών και της αγοράς και με άξονα τη βιωσιμότητα και την καινοτομία, η Tetra Pak παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα νερό σε χάρτινη συσκευασία, σε συνεργασία με την εταιρεία Waterfresh και το brand ΜΙΝΟΑ. Το πρώτο εμφιαλωμένο νερό σε χάρτινη συσκευασία είναι ήδη διαθέσιμο στην ελληνική αγορά στην ανακυκλώσιμη συσκευασία Tetra Prisma® Aseptic, που το προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία και τον αέρα.

Τι κάνει διαφορετική τη χάρτινη συσκευασία Tetra Prisma Aseptic:

kainotomia-sto-emfialomeno-nero-apo-tin-tetra-pak0

Αποτελείται κυρίως από φυτικά υλικά

Το μεγαλύτερο ποσοστό της συσκευασίας αποτελείται από χαρτί, το οποίο προέρχεται από συνεχώς αναπτυσσόμενα δάση, πιστοποιημένα με τα πρότυπα του Forest Stewardship Council®, όπου νέα δέντρα αντικαθιστούν όσα κόβονται. Τα νέα δέντρα καθώς μεγαλώνουν, δεσμεύουν διοξείδιο του άνθρακα κι έτσι συμβάλλουν στον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής.

Είναι ανακυκλώσιμη

Οι υψηλής ποιότητας ίνες χαρτιού μπορούν να ανακυκλωθούν πολλές φορές, ενώ ακόμη και τα λεπτά στρώματα πλαστικού και αλουμινίου που εμπεριέχονται στις συσκευασίες προκειμένου  να προστατεύουν το περιερχόμενο τους, είναι και αυτά ανακυκλώσιμα. Οι ανακυκλωμένες χάρτινες συσκευασίες αποτελούν πρώτη ύλη για τη δημιουργία νέων προϊόντων όπως χαρτοκιβώτια, παλέτες, μονωτικές επιφάνειες και πολλά άλλα.

Είναι πρακτική στη χρήση

Η συσκευασία Tetra Prisma Aseptic είναι ιδανική για χρήση on-the-go, καθώς διαθέτει βιδωτό καπάκι που ανοίγει και κλείνει, παρέχοντας λειτουργικότητα και ευκολία στον καταναλωτή.

Η συσκευασία της Tetra Pak προσφέρει μια βιώσιμη εναλλακτική πρόταση για το εμφιαλωμένο νερό, που συνδυάζει τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια με μια καινοτόμο προϊοντική εικόνα. Παράλληλα, η εκτυπώσιμη επιφάνεια 360 μοιρών παρέχει στους εμφιαλωτές περισσότερες δυνατότητες προβολής της προϊοντικής ταυτότητας.

Για την Tetra Pak®, οι χάρτινες συσκευασίες αποτελούν το μέλλον στην αγορά εμφιαλωμένου νερού.

Μάθετε περισσότερα εδώ

[1] Tetra Pak® Environment Research, 2019

[2] Ipsos report: Now what? Climate change and Coronavirus Long, Gordon and Townend, June 2020.