Επιβράβευση πολιτών από το περιβαλλοντικό τέλος

Επιβράβευση πολιτών από το περιβαλλοντικό τέλος

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την επιβράβευση των πολιτών θα διατεθούν περίπου 20 εκατ. ευρώ που συγκεντρώθηκαν την προηγούμενη διετία από το περιβαλλοντικό τέλος. Οπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης, ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) συγκέντρωσε από το περιβαλλοντικό τέλος στην πλαστική σακούλα από το 2018 έως και το πρώτο τρίμηνο του 2020 περίπου 27 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων στα ταμεία του κατέληξαν τα 19,7 εκατ. ευρώ. Με αυτά τα χρήματα θα αγοραστούν 3,5 εκατομμύρια πάνινες τσάντες για ψώνια, που θα διανεμηθούν σε όλα τα νοικοκυριά της χώρας, καθώς και 1 εκατ. επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια. Η προμήθεια των ειδών θα πραγματοποιηθεί με διεθνή διαγωνισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις πάνινες τσάντες θα τυπωθεί σχέδιο που είχε φτιάξει και προσφέρει δωρεάν η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια μόδας Σίλια Κριθαριώτη. Επίσης, θα κληρωθούν δώρα για όσους δεν χρησιμοποιούν πλαστικές σακούλες στις αγορές τους. Οι πολίτες θα υποβάλλουν τις αποδείξεις των αγορών τους σε μια πλατφόρμα που θα δημιουργήσει ο ΕΟΑΝ και θα αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής στην κλήρωση, με δώρα 6 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, 30 ηλεκτρικά σκούτερ και 60 ηλεκτρικά ποδήλατα / πατίνια. Τέλος, το ένα τρίτο των χρημάτων θα δοθεί για μια εκστρατεία ενημέρωσης με θέμα τη διαλογή των ανακυκλώσιμων, τη χρήση των καφέ κάδων και τον περιορισμό της πλαστικής σακούλας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή