«Παράθυρο στο παρελθόν» ο σκελετός φάλαινας 5.000 ετών στην Ταϊλάνδη (εικόνες)

«Παράθυρο στο παρελθόν» ο σκελετός φάλαινας 5.000 ετών στην Ταϊλάνδη (εικόνες)

Βρέθηκε σχεδόν άθικτος και μερικώς απολιθωμένος 12 χλμ ανοικτά των ακτών

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σπουδαίο αρχαιολογικό εύρημα αποτελεί ο σκελετός φάλαινας ηλικίας έως 5.000 ετών, που εντοπίστηκε στην Ταϊλάνδη πριν μερικές ημέρες.

Ο σκελετός βρέθηκε περίπου 12 χιλιόμετρα ανοικτά των ακτών της Ταϊλάνδης, δυτικά της Μπανγκόγκ, και σύμφωνα με τους ειδικούς συνιστά ένα πολύτιμο «παράθυρο στο παρελθόν», ιδιαιτέρως αναφορικά με την έρευνα για τα επίπεδα της θάλασσας και τη βιοποικιλότητα.

«Παράθυρο στο παρελθόν» ο σκελετός φάλαινας 5.000 ετών στην Ταϊλάνδη (εικόνες)-1

Το εύρημα έχει μήκος 12 μέτρων και εκτιμάται ότι προέρχεται από φάλαινα του Μπράιντ. Τα οστά είναι μερικώς απολιθωμένα και αποτελούν «σπάνιο εύρημα», όπως δήλωσε στο BBC ο ερευνητής θηλαστικών Μάρκους Τσούα, του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης. Μόνο το κεφάλι της φάλαινας έχει μήκος τριών μέτρων.

«Υπάρχουν μόνο λίγα απολιθώματα φαλαινών στην Ασία», τόνισε, και ακόμη λιγότερα βρίσκονται «σε τόσο καλή κατάσταση», είπε.

«Παράθυρο στο παρελθόν» ο σκελετός φάλαινας 5.000 ετών στην Ταϊλάνδη (εικόνες)-2

Οι φωτογραφίες που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο υπουργός Περιβάλλοντος της Ταϊλάνδης Βαραβούτ Σίλπα-άρτσα δείχνουν τα οστά που βρέθηκαν να είναι σε σχεδόν άριστη κατάσταση.

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή