Το… κρύο της αρκούδας (βίντεο)

Το… κρύο της αρκούδας (βίντεο)

Αντί χειμερίας νάρκης, η γκρίζλι Ράντι το έχει ρίξει στο παιχνίδι με το χιόνι

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποιος είπε ότι μόνο οι πολικές αρκούδες είναι άνετες στο χιόνι; Η γκρίζλι αρκούδα Ράντι δε χορταίνει το παιχνίδι στα χιόνια, δείχνοντας απολύτως άνετη στο… κρύο της αρκούδας.

Κατά κανόνα οι αρκούδες πέφτουν σε χειμερία νάρκη τον χειμώνα, καθώς η φύση τούς επιβάλλει να μην κινούνται όταν χειμωνιάζει. Απλώς κοιμούνται και… καίνε λίπος με πολύ χαμηλούς ρυθμούς μέχρι την άνοιξη.

Ωστόσο τα τελευταία χρόνια με την άνοδο της παγκόσμιας θερμοκρασίας οι περιπτώσεις αρκούδας που μένει ξύπνια τον χειμώνα γίνονται όλο και συχνότερες.

Ο Ράντι, πιστός στο όνομά του (που σημαίνει ατακτούλης στα αγγλικά), όρμησε με λαχτάρα να παίξει στο χιόνι, άρχισε να κυλιέται, να τρίβεται και να χώνει τη μουσούδα του στο παγωμένο άσπρο περιβάλλον, πριν ρίξει δύο γερά τινάγματα για να φύγει από την πυκνή του γούνα το χιόνι που είχε κολλήσει πάνω.

Ο Ράντι είναι ένοικος κέντρου άγριων ζώων στο Ότισβιλ της Νέας Υόρκης, μιας περιοχής που δε στερείται χιονιού. Ίσως γι’ αυτό φαίνεται τόσο άνετος στις συνθήκες.

Πηγή: AΠE-MΠE

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή