Χάρτινες συσκευασίες Tetra Pak: Μια βιώσιμη επιλογή για το περιβάλλον

Χάρτινες συσκευασίες Tetra Pak: Μια βιώσιμη επιλογή για το περιβάλλον

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βιωσιμότητα αποτελεί ένα από τα κυρίαρχα θέματα που απασχολούν τον μέσο καταναλωτή, όπως δείχνει και η 13η έκδοση της έρευνας Tetra Pak Index.

Σύμφωνα με την έρευνα, η πλειοψηφία των καταναλωτών πιστεύει ότι «η χρήση βιώσιμων συσκευασιών» είναι το Νο1 ζήτημα, το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουν οι εταιρείες τροφίμων και ποτών σήμερα. Η Tetra Pak, ως κορυφαία εταιρεία λύσεων επεξεργασίας και συσκευασίας τροφίμων παγκοσμίως, προσφέρει χάρτινες συσκευασίες από ανακυκλώσιμα υλικά που αποτελούν μια βιώσιμη επιλογή για το περιβάλλον.

Οι λόγοι που οι συσκευασίες Tetra Pak είναι μια σωστή επιλογή και μπορούν να συνεισφέρουν στη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος: 

  • Προέρχονται από ανανεώσιμες πηγές

Κατά μέσο όρο μια συσκευασία Tetra Pak αποτελείται από περισσότερο από 70% χαρτί, το οποίο προέρχεται από ξύλο, έναν φυσικό και ανανεώσιμο πόρο.

  • Διαθέτουν εγγύηση υπεύθυνης προέλευσης με πιστοποίηση Forest Stewardship Council®(FSC®)

Όλες οι συσκευασίες της Tetra Pak κατασκευάζονται από χαρτί που φέρει την πιστοποίηση FSC. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι όλα τα δάση από τα οποία η εταιρεία προμηθεύεται το ξύλο διαχειρίζονται υπεύθυνα σύμφωνα με τα πρότυπα της FSC όπου όσα δέντρα κόβονται αντικαθίστανται από καινούργια.   

  • Για την κατασκευή τους χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο πλαστικό φυτικής προέλευσης

Εκτός από χαρτί, οι χάρτινες συσκευασίες της Tetra Pak περιέχουν λεπτές επιστρώσεις πλαστικού, που είναι απαραίτητες για την προστασία του περιεχομένου. Μάλιστα, σε ολοένα περισσότερες συσκευασίες χρησιμοποιείται πλέον πλαστικό φυτικής προέλευσης από ζαχαροκάλαμο αντί για παραδοσιακό πλαστικό από πετρέλαιο. Στόχος της Tetra Pak είναι στο μέλλον να χρησιμοποιεί μόνο πλαστικά φυτικής προέλευσης ή ανακυκλωμένα πλαστικά.

  • Είναι ανακυκλώσιμες

Όλες οι συσκευασίες είναι φτιαγμένες από υλικά που αν ανακυκλωθούν σωστά μπορούν να αξιοποιηθούν ως πρώτη ύλη σε καινούργια προϊόντα. Το χαρτί μπορεί να μετατραπεί σε νέα προϊόντα χαρτιού, όπως χαρτοσακούλες, θήκες αυγών, είδη γραφικής ύλης, χαρτοκιβώτια, ενώ το λεπτό στρώμα από πλαστικό και αλουμίνιο μπορεί να περάσει από επεξεργασία και να αξιοποιηθεί στην παραγωγή μονωτικών υλικών, με πολλές εφαρμογές στην κατασκευαστική βιομηχανία και τα έπιπλα.

Επισκεφθείτε την σελίδα της Tetra Pak για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις χάρτινες συσκευασίες αλλά και την ορθή διαδικασία ανακύκλωσης τους εδώ.

Αναρωτιέστε ποτέ τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε τον πλανήτη; Οι επιλογές που κάνετε κάθε ημέρα μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Δείτε πώς στο βίντεο της Tetra Pak.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή