ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Βρετανία: Μαθητής Δημοτικού βαδίζει 335 χλμ. υπέρ της επιβολής φόρου στις εκπομπές άνθρακα

Το Σάββατο θα έχει φτάσει στον προορισμό του στο κεντρικό Λονδίνο

Βρετανία: Μαθητής Δημοτικού βαδίζει 335 χλμ. υπέρ της επιβολής φόρου στις εκπομπές άνθρακα

Ένας 11χρονος Άγγλος έχει αρχίσει πορεία μήκους 335 χιλιομέτρων βαδίζοντας από το Γιόρκσαϊρ, στον αγγλικό Βορρά, ως το βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο, με σκοπό του την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την ανάγκη άμεσης λήψης περιβαλλοντικών μέτρων όπως ο φόρος στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Ο Τζουντ Γουόκερ -το επώνυμο του οποίου σημαίνει βαδιστής στα αγγλικά- έχει επιδοθεί σε μια βαδιστική οδύσσεια, με σκοπό τη σωτηρία του πλανήτη από τα αέρια του θερμοκηπίου.

Εν μέρει εμπνευσμένος από την έφηβη περιβαλλοντική ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ, ο μαθητής του Δημοτικού ξεκίνησε από το χωριό Χέμπντεν Μπριτζ περπατώντας με ήλιο, βροχή ή αέρα και με προορισμό τη βρετανική πρωτεύουσα και συγκεκριμένα τη Βουλή των Κοινοτήτων στο Γουέστμινστερ.

Βρετανία: Μαθητής Δημοτικού βαδίζει 335 χλμ. υπέρ της επιβολής φόρου στις εκπομπές άνθρακα-1

Αποστολή του είναι να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου και να ενισχύσει τη στήριξη του αιτήματος για την επιβολή του λεγόμενου φόρου του άνθρακα. Ο φόρος αυτός, σύμφωνα με τον 11χρονο μαθητή, θα συνιστά κρίσιμη κίνηση για την αποτροπή της καταστροφής του πλανήτη.

«Πλέον γνωρίζουμε πολύ περισσότερα για την κλιματική αλλαγή και θεωρώ ότι ένα φόρος άνθρακα θα είναι σίγουρα μια από τις πλέον χρήσιμες λύσεις για αυτήν», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Γουόκερ βαδίζοντας μέσα από το Γουόμπερν Σαντς, στα 50 χιλιόμετρα περίπου βορείως του Λονδίνου, καθώς μπαίνει πια στο τελευταίο σκέλος της οδύσσειάς του.

Μέχρι τώρα η προσπάθειά του έχει καταφέρει να προσελκύσει την υπογραφή σχεδόν 57.000 πολιτών στο αίτημά του για την επιβολή του φόρου αυτού. Εάν φτάσει τις 100.000 υπογραφές, μπορεί βάσει της νομοθεσίας να συζητηθεί στο κοινοβούλιο.

Βρετανία: Μαθητής Δημοτικού βαδίζει 335 χλμ. υπέρ της επιβολής φόρου στις εκπομπές άνθρακα-2

Μέχρι τώρα ο ρυθμός του μαθητή από τη βόρεια Αγγλία είναι περίπου 15-16 χιλιόμετρα την ημέρα, πράγμα που σημαίνει ότι το Σάββατο αναμένεται να φτάσει στο Σεντ Τζέιμσις Πάρκ στο κεντρικό Λονδίνο.

Το 11χρονο συνοδεύουν εκ περιτροπής συγγενείς του και φίλοι του.

«Μπορούμε να αποτρέψουμε την καταστροφή», διατρανώνει ο Γουόκερ.

Πηγή: Reutrers