Coca-Cola Hellas: Για Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα με όχημα την κοινωνική πλατφόρμα «Zero Waste Future»

Coca-Cola Hellas: Για Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα με όχημα την κοινωνική πλατφόρμα «Zero Waste Future»

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα, η ανάγκη για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών ζητημάτων είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Η κλιματική αλλαγή σκιαγραφεί μια νέα πραγματικότητα για τον πλανήτη μας και η ευθύνη για την επίλυση αυτών των ζητημάτων επιμερίζεται σε όλους: από την Πολιτεία και τον επιχειρηματικό κόσμο, έως και τους πολίτες.

Η Coca-Cola αναγνωρίζει την ευθύνη που φέρει και στοχεύει να κάνει τη διαφορά σε θέματα που αφορούν τις συσκευασίες, την ανακύκλωση & την κυκλική οικονομία.

Coca-Cola Hellas: Για Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα με όχημα την κοινωνική πλατφόρμα «Zero Waste Future»-1

Πιστή στο όραμά της για Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα, η Coca-Cola στην Ελλάδα διαθέτει μια ολοκληρωμένη στρατηγική για Βιώσιμη Ανάπτυξη η οποία επικεντρώνεται στη:

  • Σχεδίαση συσκευασιών από τουλάχιστον 50% ανακυκλωμένο πλαστικό έως το 2030
  • Συλλογή και ανακύκλωση μιας πλαστικής φιάλης ή ενός αλουμινένιου κουτιού, για κάθε ένα που κυκλοφορεί στην αγορά έως το 2030
  • Συνεργασία με κοινωνικούς εταίρους μέσα από την κοινωνική πλατφόρμα Zero Waste Future

Έχοντας επιτύχει τον στόχο για σχεδίαση 100% ανακυκλώσιμων συσκευασιών στη χώρα, η Coca-Cola στην Ελλάδα εστιάζει στη σχεδίαση συσκευασιών από ανακυκλωμένο πλαστικό και στη μείωση συνολικά του ποσοστού πλαστικού της συσκευασίας. Από το 2018, στην Ελλάδα κυκλοφορούν συσκευασίες PET από ανακυκλωμένο πλαστικό σε ποσοστό 20%, ενώ στόχος είναι η κυκλοφορία συσκευασιών PET με τουλάχιστον 50% ανακυκλωμένο πλαστικό έως το 2030, εστιάζοντας, παράλληλα, στην καινοτομία και ανάπτυξη συσκευασιών με μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Όσον αφορά στη συλλογή, μέσα από δράσεις και καμπάνιες ευαισθητοποίησης, η εταιρεία θέτει ως προτεραιότητα την εκπαίδευση των πολιτών στην ανακύκλωση και στις αρχές της κυκλικής οικονομίας.

Coca-Cola Hellas: Για Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα με όχημα την κοινωνική πλατφόρμα «Zero Waste Future»-2

Παράλληλα, πρωτοβουλίες που θέτουν τη συνεργασία και τη βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο, αποτελούν για την Coca-Cola στην Ελλάδα το βέλτιστο όχημα για κοινωνική προσφορά με πραγματικά σημαντικό αντίκτυπο.

Στο πλαίσιο αυτό, εδώ και μία 4ετία, η Coca-Cola στην Ελλάδα πραγματοποιεί την πολυσυμμετοχική και συνεργατική κοινωνική πλατφόρμα Zero Waste Future, δημιουργώντας τη δική της κληρονομιά για τις επόμενες γενιές καθώς μέχρι σήμερα έχουν συλλεχθεί περισσότεροι από 1000 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών και έχουν ενημερωθεί και ευαισθητοποιηθεί περισσότεροι από 1 εκατ. πολίτες.

Coca-Cola Hellas: Για Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα με όχημα την κοινωνική πλατφόρμα «Zero Waste Future»-3

Με βασικούς πυλώνες την παρέμβαση, την εκπαίδευση και την αλλαγή συμπεριφοράς, το Zero Waste Future που ξεκίνησε το 2018, πιλοτικά, από την πόλη της Θεσσαλονίκης, έχει σήμερα διευρύνει το πεδίο του σε περισσότερες περιοχές. Έτσι, το καλοκαίρι, και σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και τη ΜΚΟ Οικολογική Εταιρία Ανακύκλωσης, η πλατφόρμα ταξίδεψε σε έναν νέο συναρπαστικό προορισμό: το Γκάζι στην Αθήνα και μέσα από μια σειρά δράσεων κατάφερε να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες  γύρω από τη διαχείριση των απορριμμάτων και να αυξήσει το ποσοστό ανακύκλωσης στην περιοχή. Παράλληλα, ένα κινητό «πράσινο» σημείο και η ομάδα της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης επισκέφτηκαν 15 γνωστές πλατείες της Αθήνας, δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες να ζυγίσουν τα ανακυκλώσιμα υλικά τους και να κερδίσουν εκπτωτικά κουπόνια για συνεργαζόμενες επιχειρήσεις του προγράμματος.

Σύντομα το Zero Waste Future πρόκειται να ταξιδέψει σε ακόμη μία γειτονιά της Αθήνας, κάνοντας πράξη το όραμα της Coca-Cola «Για Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή