MGD Energy: H σωστή συντήρηση και η συνεχής παρακολούθηση των φωτοβολταϊκών σταθμών αυξάνουν το όφελος του Ενεργειακού Συμψηφισμού
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
mgd-energy-h-σωστή-συντήρηση-και-η-συνεχής-παρακ-561581485

MGD Energy: H σωστή συντήρηση και η συνεχής παρακολούθηση των φωτοβολταϊκών σταθμών αυξάνουν το όφελος του Ενεργειακού Συμψηφισμού

Σήμερα η ανάγκη για αύξηση της παραγωγής ενέργειας, αλλά και για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα είναι πιο επιτακτική από ποτέ, καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να αναπτύσσεται και οι πηγές από τις οποίες μπορούμε να αντλήσουμε ενέργεια γίνονται όλο και πιο φιλικές για το περιβάλλον. 

Τα φωτοβολταϊκά πάνελ αποτελούν τον κυριότερο εξοπλισμό ενός φωτοβολταϊκού σταθμού και είναι αυτά που προσφέρουν καθαρή́, ανεξάντλητη και ανανεώσιμη ενέργεια. Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο, το οποίο καθιστά τα φωτοβολταϊκά συστήματα δημοφιλή την τρέχουσα περίοδο, είναι η αξιοποίηση του Προγράμματος του Ενεργειακού Συμψηφισμού τόσο για κατοικίες όσο και για Επιχειρήσεις ή Βιομηχανικές μονάδες. Στον Ενεργειακό Συμψηφισμό συμψηφίζεται η παραχθείσα ενέργεια με την καταναλωθείσα, ενώ η ενέργεια που δεν καταναλώθηκε, διοχετεύεται στο δημόσιο ηλεκτρικό δίκτυο και συμψηφίζεται σε μεταγενέστερο χρόνο κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μείωση μέχρι και 75% στη συνολική χρέωση της ηλεκτρικής ενέργειας. 

Ωστόσο, η Λειτουργία και Συντήρηση των φωτοβολταϊκών συστημάτων έχει εξελιχθεί από μια απλή υπηρεσία που προσέφεραν παλαιότερα οι εταιρείες, για τα συστήματα που εγκαθιστούσαν, σε ένα αρκετά εξειδικευμένο τμήμα της αγοράς, αποτελούμενο από ανεξάρτητους παρόχους υπηρεσιών, οι οποίοι έρχονται να ενισχύσουν την αγορά, με υπηρεσίες Λειτουργίας και Συντήρησης των συστημάτων ηλιακής ενέργεια, υψηλών προδιαγραφών. 

Ποιες, όμως, είναι οι ανάγκες που πρέπει να λάβουμε υπόψη για τη σωστή συντήρηση και απόδοση των φωτοβολταϊκών συστημάτων; 

Σύμφωνα με την MGD Energy, εταιρεία με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρία στην εγκατάσταση και συντήρηση φωτοβολταϊκών συστημάτων, αλλά και εξειδικευμένους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα, δεν αρκεί μόνο η σωστή εγκατάσταση ώστε το φωτοβολταϊκό πάρκο να αποδώσει τα μέγιστα, θα πρέπει να γίνεται και σωστή συντήρηση όπως περιοδικός έλεγχος, καθαρισμός αλλά και επιδιόρθωση τυχόν τεχνικών προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν. 

Μέσω μιας σωστής συντήρησης θα εξασφαλίσετε: 

  • Μεγιστοποίηση των εσόδων σας ή της εξοικονόμησης ενέργειας από την ομαλή και βέλτιστη λειτουργία του φωτοβολταϊκού συστήματος
  • Αποφυγή δυσλειτουργιών και κατά συνέπεια αποφυγή μειωμένης παραγωγής
  • Διαρκή προστασία του εξοπλισμού και πρόληψη βλαβών του συστήματος, μέσω της διενέργειας των απαραίτητων προληπτικών ελέγχων
  • Βέλτιστη διαχείριση των εγγυήσεων του εγκατεστημένου εξοπλισμού
  • Αμεση ανταπόκριση εντός 24 ωρών ή λιγότερο και τεχνική αποκατάσταση βλαβών

Η τεχνολογία σύμμαχος για την απρόσκοπτη λειτουργία των φωτοβολταϊκών πάρκων

H MGD Energy πρόσφατα λάνσαρε την υπηρεσία My MGD, η οποία ενσωματώνει όλες τις τελευταίες τεχνολογίες, με σκοπό να προσφέρει πλήρη έλεγχο στους Φωτοβολταϊκούς σταθμούς, ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα σημεία. Η πλατφόρμα προσφέρει σε πραγματικό χρόνο πρόσβαση σε όλα τα σημαντικά δεδομένα μέσω του desktop και mobile περιβάλλοντος.

Μέσω της καινοτόμου λύσης My MGD η εταιρεία προσφέρει στους πελάτες της υπηρεσίες που προλαμβάνουν τυχόν απρόοπτα προβλήματα που θα μπορούσαν να μειώσουν την παραγωγή ενέργειας ή ακόμη και να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα στο φωτοβολταϊκό σύστημα. Μέσω του συστήματος παρακολούθησης, η MGD Energy συγκεντρώνει δεδομένα σχετικά με την παραγωγή, την απόδοση, τη λειτουργία και τη συντήρηση, ενεργώντας άμεσα, ώστε να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία της μονάδας, ενώ παράλληλα παρέχει αναλυτικές αναφορές για την κατάσταση του σταθμού. Τέλος, ο ιδιοκτήτης ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για όλα τα δεδομένα της λειτουργίας και συντήρησης του φωτοβολταϊκού σταθμού.

Η υπηρεσία διαχείρισης και παρακολούθησης φωτοβολταϊκών σταθμών My MGD είναι απολύτως απαραίτητη και μπορεί να εφαρμοστεί σε υφιστάμενους αλλά και μελλοντικούς σταθμούς. Η MGD Energy εφαρμόζει τη 10ετή και πλέον τεχνογνωσία της για να αναπτύξει πρωτόκολλα συντήρησης που βασίζονται στα πιο απαιτητικά πρότυπα, με εγγυημένη λειτουργία της μονάδας και παρατεταμένη διάρκεια ζωής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή