Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Η βιωσιμότητα στο επίκεντρο
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
όμιλος-γεκ-τερνα-η-βιωσιμότητα-στο-επί-561583546

Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Η βιωσιμότητα στο επίκεντρο

Το άμεσο οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα των δραστηριοτήτων του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, κατά το έτος 2020, υπερέβη το 1 δισ. ευρώ.

Η βιωσιμότητα βρίσκεται στην καρδιά της εταιρικής και επιχειρηματικής κουλτούρας του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Είναι, όμως, και στο επίκεντρο της καθημερινής πρακτικής των εταιρειών του, με πολιτικές και διαδικασίες που διατρέχουν κάθε πτυχή των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων. Θεμέλιο της φιλοσοφίας του Ομίλου, άλλωστε, είναι ο σεβασμός στον άνθρωπο, η προστασία του περιβάλλοντος, η δημιουργία έργου με αξία για όλους, η αξιοπιστία και η κοινωνική προσφορά, χαρακτηριστικά τα οποία έχουν συμβάλει καταλυτικά στην επιχειρηματική υπεροχή του εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια.

Leader στην καθαρή ενέργεια

Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Μέσω της θυγατρικής του, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, εδώ και δύο δεκαετίες έχει ξεκινήσει την παραγωγή καθαρής ενέργειας από ΑΠΕ, συμβάλλοντας σημαντικά στην εθνική προσπάθεια απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα και μετάβασης στην πράσινη ενέργεια.

Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ αξιοποιεί όλες τις ώριμες τεχνολογίες ΑΠΕ και αποθήκευσης, προκρίνει όμως αυτές που διαθέτουν υψηλή εγχώρια προστιθέμενη αξία και ισχυρή πολλαπλασιαστική επίδραση στην οικονομία. Με στόχο εγκατεστημένης ισχύος τα 3000 MW στην παραγωγή και αποθήκευση καθαρής ενέργειας την επόμενη πενταετία, η εταιρεία ηγείται στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης στην Ελλάδα. Τα νέα αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα, τα επενδυτικά σχέδια για αποθήκευση ενέργειας, κυρίως με αντλησιοταμίευση αλλά και μέσω λοιπών τεχνολογιών, με πιο ώριμα τα έργα σε Αμφιλοχία και Αμάρι, η κοινοπραξία με την Ocean Winds για πλωτά θαλάσσια  αιολικά πάρκα, αθροίζουν συνολικά 7 GW σε νέα έργα, εκ των οποίων τα 5 GW έχουν ήδη τις πρώτες άδειες, ωριμάζουν και θα αρχίσουν σταδιακά να υλοποιούνται.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μόνο για το 2020, η παραγωγή καθαρής ενέργειας του Ομίλου ξεπέρασε τα 4 εκατομμύρια μεγαβατώρες.

Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Η βιωσιμότητα στο επίκεντρο-1

Στήριξη της κοινωνίας και προστασία του περιβάλλοντος

Στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό του, ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ βρίσκεται στο πλευρό της κοινωνίας με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, το οποίο περιλαμβάνει πλήθος χορηγικών προγραμμάτων και δράσεων για την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών, των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, των νέων – φοιτητών και επιστημόνων – των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων καθώς και δωρεάν κατασκευή έργων υποδομής στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται. Επιπλέον, για την κατασκευή των έργων που αναπτύσσει σε όλη την Ελλάδα, επιλέγει να καλύπτει εκατοντάδες θέσεις εργασίας με εργαζόμενους από τις τοπικές κοινωνίες, τονώνοντας έτσι την εγχώρια απασχόληση και βελτιώνοντας το βιοτικό επίπεδο σε όλα τα μέρη που είναι παρών. 

Επιδεικνύοντας αυξημένα αντανακλαστικά, ανταποκρίνεται ακόμη και στις έκτακτες ανάγκες, όποτε αυτές προκύψουν. Στο πλαίσιο αυτό, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία, συστρατεύθηκε στον αγώνα κατά του Covid-19 με ένα μεγάλο πρόγραμμα στήριξης του ΕΣΥ με δωρεές εξοπλισμού ΜΕΘ και αναλώσιμων υλικών σε νοσοκομεία αναφοράς και κέντρα υγείας, στην πρωτεύουσα και σε άλλες περιοχές της χώρας, οι οποίες, μέχρι σήμερα, υπερβαίνουν τις 600.000 ευρώ.

Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Η βιωσιμότητα στο επίκεντρο-2

Παράλληλα, ο Όμιλος και οι εταιρείες που τον συναποτελούν βρίσκονται σε διαρκή διάδραση με τις κοινότητες όπου δραστηριοποιούνται, με καθημερινή παρουσία και προσφορά βοήθειας όποτε χρειαστεί. Όπως συνέβη στην  περίπτωση του καταστροφικού σεισμού τον Μάρτιο στη Θεσσαλία. Ο Όμιλος ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα για την κατασκευή ενός νέου σχολείου στο σεισμόπληκτο Δαμάσι Τυρνάβου και μέσα σε τέσσερις μόλις μήνες παρέδωσε στους μαθητές και τους δασκάλους ένα νέο, σύγχρονο και ασφαλές σχολικό κτήριο, προσφορά που ξεπέρασε τα 1,2 εκατ. ευρώ. Αλλά και στην περίπτωση των καταστροφικών πυρκαγιών του καλοκαιριού στην Αττική και την Εύβοια, η θυγατρική του Ομίλου ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, σε συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία και το Πυροσβεστικό Σώμα, συντόνισαν πόρους και μηχανήματα για την παροχή κάθε δυνατής υποστήριξης.

Την ίδια ώρα, ο Όμιλος έχει προχωρήσει σε μία σημαντική, πρωτοποριακή πρωτοβουλία στήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων και προστασίας του περιβάλλοντος. Το στρατιωτικό αεροδρόμιο της 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα, θα μετατραπεί σε «πράσινη» εγκατάσταση, καλύπτοντας τις ανάγκες του κατά 100% από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, χάρη σε μια δωρεά της εταιρείας ύψους 3,5 εκατ. ευρώ.

Έτσι, η 115 Π.Μ. στη Σούδα θα είναι από τις πρώτες εγκαταστάσεις παγκοσμίως που θα λάβουν τις σχετικές πιστοποιήσεις, ενώ το ετήσιο όφελος από την πλήρη απαλλαγή της Μονάδας από το κόστος προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και κάλυψης των αναγκών θέρμανσης, θα ξεπεράσει τις 400.000 ευρώ.

Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Η βιωσιμότητα στο επίκεντρο-3

Παράλληλα, η θυγατρική του Ομίλου, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, έχει αναλάβει και τη μετατροπή του Άη Στράτη στο πρώτο και μοναδικό, μέχρις στιγμής, πράσινο ελληνικό νησί, με το πρωτοποριακό υβριδικό έργο που εξασφαλίζει διείσδυση ΑΠΕ άνω του 85%, αποθήκευση ενέργειας, τηλεθέρμανση και παροχή ζεστού νερού στους κατοίκους της κοινότητας του ιστορικού ακριτικού αυτού νησιού, σε συνεργασία με το ΚΑΠΕ και τη δημοτική αρχή.

Βασικός πυλώνας της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας

Έχοντας στραμμένο το βλέμμα και στην επόμενη ημέρα και με αυξημένο αίσθημα ευθύνης για τον ρόλο του ως βασικού πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης και στήριξης της κοινωνίας, ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συνεχίζει τη δυναμική εκτέλεση ενός μεγάλου επενδυτικού προγράμματος της τάξης των 6,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, στους τομείς της καθαρής ενέργειας και των υποδομών, με στόχο τη δημιουργία 20.000 νέων θέσεων εργασίας την προσεχή πενταετία, τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή