Ένας κόσμος χωρίς απορρίματα από την Coca-Cola στην Ελλάδα
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ένας-κόσμος-χωρίς-απορρίματα-από-την-coca-col-561800533

Ένας κόσμος χωρίς απορρίματα από την Coca-Cola στην Ελλάδα

Νέες πολυσυσκευασίες αλουμινίου που μειώνουν τη χρήση πλαστικού κατά 540 τόνους ετησίως.

Μείωση της χρήσης πλαστικού κατά 540 τόνους ετησίως εξασφαλίζει η Coca-cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον και Coca-Cola Hellas) προχωρώντας στην υιοθέτηση νέων πολυσυσκευασιών αλουμινίου, που, χάρη στην πρωτοποριακή συσκευασία KeelClip™, καταργούν την πλαστική μεμβράνη. Η νέα συσκευασία, που εμφανίζεται στη χώρα μας για πρώτη φορά, είναι από 100% ανακυκλώσιμο χαρτόνι, ελαφριά και πρακτική και επιτρέπει τη χρήση λιγότερων υλικών συσκευασίας συνολικά. Το χαρτί που χρησιμοποιείται είναι 100% ανακυκλώσιμο και προέρχεται από δάση όπου εφαρμόζεται υπεύθυνη διαχείριση.

Οι νέες συσκευασίες παράγονται στην Ελλάδα, στο Σχηματάρι Mega Plant της Coca-Cola Τρία Έψιλον, μετά την επένδυση ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ στην παραγωγική μονάδα, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης της εταιρείας, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση για «Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα».  

Κάθε συσκευασία, είτε είναι από γυαλί, από αλουμίνιο, από πλαστικό PET, είτε επαναγεμιζόμενες συσκευασίες ή λύσεις χωρίς καθόλου συσκευασία, έχει έναν ξεχωριστό αλλά σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει στη στρατηγική της εταιρείας. Η Coca-Cola στην Ελλάδα είναι προσηλωμένη στον σχεδιασμό πιο βιώσιμων συσκευασιών που, στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας, μπορούν να αποκτήσουν μία νέα ζωή. Η στρατηγική αυτή περιλαμβάνει τη συνολική μείωση των υλικών συσκευασίας που κυκλοφορούν στην αγορά, αυξάνοντας τη χρήση ανακυκλωμένων συσκευασιών και μειώνοντας παράλληλα τις συσκευασίες από πρωτογενή υλικά.

Ήδη από το 2014 η εταιρεία έχει επενδύσει στον σχεδιασμό των συσκευασιών της μειώνοντας τη χρήση πλαστικού -μείωση του βάρους στο καπάκι και στο στόμιο φιάλης στην πλαστική συσκευασία του αναψυκτικού-, με αποτέλεσμα τον περιορισμό της χρήσης πλαστικού κατά 500 τόνους ετησίως. Από εννιακόσιους ακόμη τόνους πλαστικού απήλλαξε τον πλανήτη η εταιρεία και επιτυγχάνοντας τη μείωση βάρους της συσκευασίας του νερού ΑΥΡΑ που διαθέτει έτσι μία από τις ελαφρύτερες συσκευασίες νερού στον κόσμο. Επίσης, ήταν η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που χρησιμοποίησε ανακυκλωμένο πλαστικό στις συσκευασίες των προϊόντων και προχώρησε στη διάθεση στην αγορά συσκευασιών αναψυκτικού από 20% rPET, ενώ η συσκευασίες που διαθέτει στην αγορά είναι 100% ανακυκλώσιμες.

Η Coca-Cola στην Ελλάδα υπήρξε πρωτοπόρος και στην απόφαση να αντικαταστήσει τα πλαστικά καλαμάκια με χάρτινα στους χυμούς Amita, εξοικονομώντας 30 εκατομμύρια πλαστικά καλαμάκια ετησίως.

Ένας κόσμος χωρίς απορρίματα από την Coca-Cola στην Ελλάδα-1

Κοινή πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης με την ΑΒ Βασιλόπουλος

Με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από την ανακύκλωση, την επισκευή και την επαναχρησιμοποίηση η Coca-Cola στην Ελλάδα και η ΑΒ Βασιλόπουλος στηρίζουν από κοινού την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης για τη δημιουργία ενός σύγχρονου ψηφιακού οδηγού στην εφαρμογή Novoville, η οποία γεφυρώνει το κενό ανάμεσα στους πολίτες και τους δήμους που ζουν. Σκοπός του οδηγού, που θα περιλαμβάνει σημεία  ανακύκλωσης, επισκευής και επαναχρησιμοποίησης σε όλη την Ελλάδα, καθώς και όλα τα κέντρα Ανακύκλωσης που θα βρείτε στα καταστήματα ΑΒ, είναι να ενθαρρύνει και να διευκολύνει τους καταναλωτές να υιοθετήσουν έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής.

Σε αυτό το πλαίσιο, της εκπαίδευσης των πολιτών πάνω στις αρχές της κυκλικής οικονομίας, με σκοπό την αύξηση των ποσοστών συλλογής και ανακύκλωσης, η εταιρεία σχεδιάζει και πραγματοποιεί εκπαιδευτικές δράσεις και καμπάνιες ευαισθητοποίησης.

Η συνολική μείωση χρήσης υλικών συσκευασίας και οι δράσεις της Coca-Cola στην Ελλάδα για αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης στη χώρα, αποτελούν μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της για «Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα». Στο ίδιο πλαίσιο, η εταιρεία έχει δεσμευτεί για συλλογή και ανακύκλωση κάθε συσκευασίας που διαθέτει στην αγορά μέχρι το 2030, για προώθηση της κυκλικής οικονομίας, καθώς και για ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα μέχρι το 2040, με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή