Θωράκιση για τη φυσική αναγέννηση του δάσους
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
θωράκιση-για-τη-φυσική-αναγέννηση-του-561840637

Θωράκιση για τη φυσική αναγέννηση του δάσους

Δεν υπήρχε η πολυτέλεια του χρόνου. Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού η αντίδραση έπρεπε να είναι άμεση για την αντιδιαβρωτική και αντιπλημμυρική θωράκιση των καμένων εκτάσεων. Μια από τις άμεσες και δυσμενείς συνέπειες μιας πυρκαγιάς είναι η διάβρωση του δασικού εδάφους και για αυτό απαιτείται έγκαιρη αντιμετώπιση. Στις 13 Απριλίου, έπειτα από μήνες εντατικών εργασιών, παραδόθηκε το μεγαλύτερο έργο αποκατάστασης πυρόπληκτων περιοχών στον Νομό Αττικής, για την άμεση προστασία της περιοχής.

Θωράκιση για τη φυσική αναγέννηση του δάσους-1

Με δωρεά ύψους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ, η Coca-Cola στην Ελλάδα ανέλαβε ως ανάδοχος να υλοποιήσει αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα στη Βαρυμπόμπη και στο Τατόι, σε έκταση 7.715 στρεμμάτων. Ήταν ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια φυσικής αναγέννησης του δάσους. Το έργο αποτυπώθηκε και σε ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με τίτλο «Μετά τη φωτιά», με πρωταγωνιστές όλους όσους εργάστηκαν για την υλοποίηση του έργου, οι οποίοι εξηγούν την κρισιμότητα αυτών των παρεμβάσεων που σκοπό έχουν να βοηθήσουν το δάσος να ανακάμψει με φυσικό τρόπο.

Θωράκιση για τη φυσική αναγέννηση του δάσους-2

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, τόνισε κατά την παράδοση του έργου ότι η Coca-Cola στην Ελλάδα στήριξε με ενθουσιασμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης τον θεσμό του Αναδόχου Αποκατάστασης και Αναδάσωσης. «H συνεισφορά της στη μεγάλη εθνική προσπάθεια για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών και την προσαρμογή των δασικών οικοσυστημάτων στις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης είναι πολύτιμη», ανέφερε.

Θωράκιση για τη φυσική αναγέννηση του δάσους-3

Η Μαρία Αναργύρου- Νίκολιτς, Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Τρία Έψιλον για Ελλάδα και Κύπρο δήλωσε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να παρακολουθεί συστηματικά την περιοχή και θα συμβάλλει όπου και όπως κρίνεται απαραίτητο για την αναγέννησή της, αλλά και για να αποφευχθούν παρόμοιες καταστροφές στο μέλλον. «Με οδηγό τη στρατηγική μας για βιώσιμη ανάπτυξη, θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις με θετικό αντίκτυπο για τον άνθρωπο και το περιβάλλον», τόνισε η Λίλιαν Νεκταρίου, Γενική Διευθύντρια της The Coca-Cola Company για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα. «Στόχος μας είναι να αποτελούμε ενεργό μέλος της κοινωνίας μας, ώστε σε συνεργασία με την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς, όλοι μαζί να κάνουμε πράξη ένα πιο βιώσιμο μέλλον», πρόσθεσε.

Θωράκιση για τη φυσική αναγέννηση του δάσους-4

Η πρωτοβουλία της Coca-Cola στην Ελλάδα συνδέεται με την ευρύτερη στρατηγική της εταιρείας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Η εταιρεία έχει δεσμευτεί για μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2040 και έχει ήδη προχωρήσει στην κατάργηση του πλαστικού στις δευτερογενείς συσκευασίες, μέσα από τις νέες πολυσυσκευασίες αλουμινίου από 100% ανακυκλώσιμο χαρτόνι, τη χρήση rPET, αλλά και τη μετάβαση σε 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή