Συγχαρητήρια ΗΠΑ για την ανάληψη της συνόδου Our Ocean του 2024 από την Ελλάδα

Συγχαρητήρια ΗΠΑ για την ανάληψη της συνόδου Our Ocean του 2024 από την Ελλάδα

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαιρέτισε την απόφαση για διοργάνωση του παγκόσμιου συνεδρίου εδώ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαιρέτισε το πρωί της Παρασκευής, ώρα Ελλάδος, την ανάληψη της μεθεπόμενης διοργάνωσης της διεθνούς διάσκεψης για τους ωκεανούς «Our Ocean» από την Ελλάδα, με ορίζοντα διεξαγωγής το 2024.

Η Ελλάδα πρόκειται να φιλοξενήσει σε δύο χρόνια την ένατη διάσκεψη «Our Ocean Conference» για την προστασία των ωκεανών, που καθιερώθηκε να διεξάγεται κάθε χρόνο. Φέτος οργανώθηκε στο Παλάου και τις ΗΠΑ, ενώ το 2023 θα λάβει χώρα στον Παναμά.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν την ανακοίνωση της Ελλάδας σχετικά με τη διοργάνωση της ένατης Συνόδου “Our Ocean” το 2024», ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Οι υγιείς ωκεανοί είναι απαραίτητοι για την υγεία και την πρόοδο του ανθρώπινου πολιτισμού. Ο ωκεανός ρυθμίζει το κλίμα μας και τις καιρικές συνθήκες, παράγει περίπου το ήμισυ του οξυγόνου του πλανήτη και παρέχει τροφή και τρόπο ζωής σε δισεκατομμύρια ανθρώπους.

«Ωστόσο, ο ωκεανός απειλείται. Οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου αλλάζουν τη χημεία των ωκεανών, υπονομεύουν τα οικοσυστήματα και βλάπτουν τις ρυθμιστικές λειτουργίες του ωκεανού. Εν τω μεταξύ, άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες, όπως η υπεραλίευση και η πλαστική ρύπανση, προκαλούν δυνητικά αμετάκλητη βλάβη στη χλωρίδα και την πανίδα του ωκεανού», τονίζει στην ανακοίνωσή του το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας τη σημασία των ετήσιων συνόδων για την προστασία των ωκεανών.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT