H νέα καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πράσινη μετάβαση της Αττικής από τον ΕΔΣΝΑ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
h-νέα-καμπάνια-ενημέρωσης-και-ευαισθητ-561905368

H νέα καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πράσινη μετάβαση της Αττικής από τον ΕΔΣΝΑ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής

Δώσε αξία στα σκουπίδια σου κι ενημερώσου από το Παρατηρητήριο Ανακύκλωσης Αττικής (recycleattica.gr), για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την πράσινη μετάβαση της Αττικής, στην εποχή της κυκλικής οικονομίας.

Ένα τέρας ζει και μεγαλώνει σε όλο τον κόσμο: το τέρας των σκουπιδιών, που απειλεί όχι μόνο την Αττική, αλλά ολόκληρο τον πλανήτη. Όσο δεν διαχειριζόμαστε με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο τα απορρίμματα που παράγουμε, τόσο μεγαλύτερο γίνεται και τόσο πιο δύσκολη θα γίνει η καταπολέμησή του.

Αυτό το τέρας και την εξέλιξη του αναδεικνύει με ένα συμβολικό τρόπο, η νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη σωστή διαχείριση των στερεών αποβλήτων, που σχεδιάστηκε για λογαριασμό του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και την Περιφέρεια Αττικής.

Δείχνοντας πόσο μικρό θεωρήθηκε ότι ήταν το πρόβλημα στην αρχή, αλλά και πόσο γρήγορα γιγαντώθηκε και πώς τρομοκρατεί πλέον ανθρώπους και φύση όσο αδιαφορούμε.

Είναι αργά για να κάνουμε κάτι; Όχι. Είναι περίπλοκη η λύση; Φυσικά και όχι. 

Αλλά για να υπάρξει λύση, πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε, αλλάζοντας συνήθειες και διαχωρίζοντας τα απορρίμματά από το σπίτι κιόλας με το σωστό τρόπο.

Υιοθετώντας νέες πρακτικές λύσεις, όπως ο καφές κάδος για την διαχείριση των βιοαποβλήτων και τελικά, ανακυκλώνοντας και τοποθετώντας τα σκουπίδια μας στους σωστούς κάδους.

Με τον τρόπο αυτό, τα απορρίμματα δεν θα γίνουν ποτέ σκουπίδια. Αντίθετα θα αποκτήσουν αξία.

Την Κυριακή 05 Ιουνίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Αττικής (ΕΔΣΝΑ) σε συνεργασία με τη περιφέρεια Αττικής, λάνσαρε, μία ολοκληρωμένη εκστρατεία ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης για την προώθηση της ανακύκλωσης και μας ‘’σύστησε’’ όλα τα διαθέσιμα όπλα που έχουμε, καλώντας μας παράλληλα να βοηθήσουμε και να γίνουμε μέρος της λύσης του προβλήματος.

Παράλληλα, ΕΔΣΝΑ και Περιφέρεια Αττικής παρουσίασαν τη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (RECYCLEATTICA), μέσα από την οποία δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη της Αττικής, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, να παρακολουθεί 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, την πορεία και τις επιδόσεις της ανακύκλωσης σε κάθε Δήμο του Λεκανοπεδίου, αλλά και στο σύνολο της Περιφέρειας.

Για να τα βάλεις με το τέρας των σκουπιδιών, βάλε τα σκουπίδια σου στους σωστούς κάδους και δώσε τους αξία.

ΕΔΣΝΑ – Περιφέρεια Αττικής

Video καμπάνιας: https://www.youtube.com/watch?v=ahwcMSlmuHM 

Facebook: https://www.facebook.com/doseaksia 

Instagram: https://www.instagram.com/Dose_Aksia/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή