ΗΠΑ: Αρκούδες γκρίζλι αρρωσταίνουν από τη γρίπη των πτηνών – Θανάτωσαν τρεις

ΗΠΑ: Αρκούδες γκρίζλι αρρωσταίνουν από τη γρίπη των πτηνών – Θανάτωσαν τρεις

Τα κρούσματα γρίπης των πτηνών σε αρκούδες ή άλλα ζώα ενδέχεται να είναι πολλαπλάσια

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις αρκούδες γκρίζλι θανατώθηκαν στη Μοντάνα των ΗΠΑ, όταν βρέθηκαν θετικές στον ιό της γρίπης των πτηνών «υψηλής παθογονικότητας» HPAI, σύμφωνα με το Τμήμα Αλιείας, Άγριας Ζωής και Πάρκων της πολιτείας.

Είναι τα πρώτα καταγεγραμμένα κρούσματα γρίπης των πτηνών σε αρκούδες γκρίζλι στη Μοντάνα και τα πρώτα σε εθνικό επίπεδο για το τρέχον ξέσπασμα του HPAI, σύμφωνα με τη δρα Τζένιφερ Ράμσεϊ, κτηνίατρο του τμήματος Άγριας πανίδας.

Οι νεαρές αρκούδες εντοπίστηκαν σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες στο δυτικό τμήμα της πολιτείας μέσα στο φθινόπωρο, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Αλιείας, Άγριας Ζωής και Πάρκων.

Νευρολογικά προβλήματα στα θηλαστικά

Οι αρκούδες «ήταν σε κακή κατάσταση, αποπροσανατολισμένες και με μερική τύφλωση, μεταξύ άλλων νευρολογικών προβλημάτων», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Τους έγινε ευθανασία λόγω της ασθένειας και της κακής κατάστασής τους».

Η γρίπη των πτηνών προκαλείται από έναν ιό που εξαπλώνεται ραγδαία στα πτηνά. Κρούσματα HPAI καταγράφηκαν σε ένα κουνάβι και μια αλεπού στη Μοντάνα πέρυσι και ο ιός έχει επίσης εντοπιστεί σε ρακούν, μαύρες αρκούδες και ένα κογιότ σε άλλες πολιτείες και χώρες, σύμφωνα με την υπηρεσία της Μοντάνα.

«Ο ιός μεταδίδεται από το ένα πτηνό στο άλλο», εξήγησε η Δρ Ράμσεϊ στο CNN εκτιμώντας πως τα θηλαστικά πιθανότατα μολύνθηκαν «από την κατανάλωση πτωμάτων μολυσμένων πτηνών με HPAI».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή