Στα Φίτζι ένα από τα σπανιότερα λουλούδια στον κόσμο – Πολλοί ντόπιοι δεν το έχουν δει ποτέ

Στα Φίτζι ένα από τα σπανιότερα λουλούδια στον κόσμο – Πολλοί ντόπιοι δεν το έχουν δει ποτέ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι το εθνικό λουλούδι των Φίτζι και ένα από τα σπανιότερα στον πλανήτη.

Φύεται μόνο στο Ταβεούνι, το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Φίτζι, σε υψόμετρο άνω των 600 μέτρων, στην καλντέρα του ηφαιστείου. Η μοναδικότητα του εδάφους είναι ένα από τα μυστικά του ιδιαίτερου φυτού, καθώς όλες οι προσπάθειες μεταφύτευσής του σε άλλα νησιά των Φίτζι έχουν αποτύχει. Η πρόσβασή του είναι το πιο δύσκολο οδοιπορικό για το νησί.

Το δίχρωμο λουλούδι του αποτελείται από ένα κατακόκκινο κέλυφος με λευκά ανθάκια σε σχήμα δακρύου και ανθίζει περίπου τρεις μήνες τον χρόνο.

Στα Φίτζι ένα από τα σπανιότερα λουλούδια στον κόσμο – Πολλοί ντόπιοι δεν το έχουν δει ποτέ-1
Φωτογραφία: Wikipedia

 

Το έχουν δει μόνο από φωτογραφίες

Λόγω της ιδιαιτερότητας του χρώματος και της μοναδικότητάς του, για τους κατοίκους των Φίτζι θεωρείται κάτι σαν εθνικός θησαυρός και σύμβολο καλής τύχης. Οπως για τους μαθητές των λυκείων και των πανεπιστημίων που την ημέρα της αποφοίτησής τους συνηθίζουν να φορούν γιρλάντες με το σπάνιο λουλούδι.

Λόγω της δύσκολης πρόσβασής του, πολλοί κάτοικοι το έχουν δει μόνο από φωτογραφίες. Το 2013, μια εικόνα του Tagimoucia χρησιμοποιήθηκε για να αντικαταστήσει τη βασίλισσα Ελισάβετ στο μπροστινό μέρος του χαρτονομίσματος των $50 των Φίτζι.

Σύμφωνα με τον θρύλο του νησιού, όπως αναφέρει το ΒΒC Τravel, πίσω από το εξαιρετικά σπάνιο λουλούδι με τα δίχρωμα πέταλα κρύβεται μια τραγική ιστορία αγάπης του «Ρωμαίου και της Ιουλιέτας των Φίτζι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΒΒC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή