Η Helleniq Energy συστήνει τον μαγικό κόσμο των μελισσών στα παιδιά
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
η-helleniq-energy-συστήνει-τον-μαγικό-κόσμο-των-μελ-563089147

Η Helleniq Energy συστήνει τον μαγικό κόσμο των μελισσών στα παιδιά

Σε μια εποχή έντονων περιβαλλοντικών προκλήσεων, έχει μεγάλη σημασία όλοι οι φορείς της κοινωνίας να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και να προχωρούν σε ουσιαστικές δράσεις με θετικό πρόσημο για το περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις αρχές Ιουνίου, η HELLENiQ ENERGY, ως ενεργό μέλος των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται, υλοποίησε και φέτος μια σειρά δράσεων στο Θριάσιο Πεδίο και στη Δυτική Θεσσαλονίκη, με γνώμονα την ενημέρωση και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των νέων και ιδιαίτερα των παιδιών.

Η Helleniq Energy συστήνει τον μαγικό κόσμο των μελισσών στα παιδιά-1

Εργαστήρια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης για 1100 παιδιά

Έχοντας ως βασική προτεραιότητα τη βιώσιμη ανάπτυξη, η HELLENiQ ENERGY υλοποίησε ένα πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας εστιασμένο στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και στην καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης σε περισσότερους από 1100 μαθητές από 17 δημοτικά σχολεία της χώρας.

Η Helleniq Energy συστήνει τον μαγικό κόσμο των μελισσών στα παιδιά-2

Σε συνεργασία με  την οργάνωση ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ, και τους περιβαλλοντικούς φορείς The Bee Camp, Εχεδώρου Φύσις, και τη βοήθεια των τοπικών αυτοδιοικήσεων και της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπολέως & Σταυρουπόλεως στη Θεσσαλονίκη, μαθητές, μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους, συμμετείχαν σε δράσεις μέσα από τις οποίες έμαθαν για τη σημασία των μελισσών στο οικοσύστημα, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και την οικολογική αξία των υδροβιοτόπων και των χώρων πρασίνου.

Η Helleniq Energy συστήνει τον μαγικό κόσμο των μελισσών στα παιδιά-3

Τα παιδιά μέσω ενός διαδραστικού και ευχάριστου τρόπου που περιλάμβανε παιχνίδια και κουίζ γνώσεων είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν καλύτερα τις έννοιες της βιοποικιλότητας, της κλιματικής αλλαγής, τον κρίσιμο ρόλο που παίζουν οι μέλισσες στην ενίσχυση της χλωρίδας και της πανίδας, καθώς και τις απειλές που προκαλεί η ανθρώπινη δραστηριότητα στην επιβίωσή τους.

Οι μικροί μαθητές μετά το «μάθημα» δημιούργησαν χειροποίητες κατασκευές από πηλό, χώμα και σπόρους, τις λεγόμενες σποροβόμβες, οι οποίες με τις κατάλληλες συνθήκες χωρίς την παρέμβαση του ανθρώπου, συμβάλλουν στην επιβίωση των μελισσών. Στη συνέχεια, τις πέταξαν στον χώρο που γίνονταν οι δράσεις για να φυτρώσουν λουλούδια που αποτελούν τροφή για τις μέλισσες αφήνοντας έτσι το δικό τους θετικό αποτύπωμα στη ζωή των μελισσών.

Η Helleniq Energy συστήνει τον μαγικό κόσμο των μελισσών στα παιδιά-4

Στο ίδιο πλαίσιο πρωτοβουλιών, η HELLENiQ ENERGY ανακοίνωσε ότι στο επόμενο διάστημα θα αναλάβει τη δημιουργία 2 πρότυπων μικρών πάρκων στους όμορους στις εγκαταστάσεις της Δήμους, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην ενίσχυση του μικροκλίματος και της βιοποικιλότητας στο αστικό περιβάλλον.

Με αυτή την πρωτοβουλία, η HELLENiQ ENERGY αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευσή της στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης στις τοπικές κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιείται μέσα από τα ολιστικά προγράμματα που σχεδιάζει με γνώμονα το αύριο του τόπου. Με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνει ότι είναι στο χέρι του καθενός από εμάς μας να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές έναν κόσμο περισσότερο βιώσιμο, προάγοντας την ευημερία όλων.

Η Helleniq Energy συστήνει τον μαγικό κόσμο των μελισσών στα παιδιά-5
Η Helleniq Energy συστήνει τον μαγικό κόσμο των μελισσών στα παιδιά-6
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT