Greenpeace: Φυτά με τοξικά στους κήπους

Greenpeace: Φυτά με τοξικά στους κήπους

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επικίνδυνα φυτοφάρμακα «πνίγουν» τα καλλωπιστικά φυτά που τοποθετούνται σε μπαλκόνια και αυλές, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Greenpeace σε 10 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα, με τίτλο «Τοξικός παράδεισος: φυτά δολοφόνοι σε κήπους και μπαλκόνια».

Εξετάστηκαν περισσότερα από 35 δημοφιλή είδη φυτών, όπως η βιολέτα, η καμπανούλα και η λεβάντα, τα οποία ελκύουν τις μέλισσες και άλλους επικονιαστές. Το 79% των φυτών που αναλύθηκαν βρέθηκαν να περιέχουν επικίνδυνες ουσίες.

Περίπου τα μισά περιείχαν νεονικοτινοειδή φυτοφάρμακα, που υπόκεινται σε μερική απαγόρευση στην Ευρώπη. Από τα 9 ελληνικά δείγματα, τα 8 περιείχαν υπολείμματα φυτοφαρμάκων. «Για την αποτελεσματική προστασία των μελισσών και της γεωργικής παραγωγής, η Ε.Ε. πρέπει να προχωρήσει σε ολική απαγόρευση όλων των φυτοφαρμάκων που θέτουν σε κίνδυνο τις μέλισσες» τονίζει η Greenpeace.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή