Η Καλιφόρνια απαγορεύει τις πλαστικές σακούλες

Η Καλιφόρνια απαγορεύει τις πλαστικές σακούλες

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Καλιφόρνια γίνεται η πρώτη δυτική πολιτεία των ΗΠΑ που θα απαγορεύσει την χρήση της πλαστικής σακούλας μίας χρήσεως, μετά την σχετική απόφαση την οποία ανακοίνωσε ότι θα λάβει ο κυβερνήτης, Τζέρι Μπράουν.

Ο νόμος ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα και το μόνο που απομένει είναι η υπογραφή του Μπράουν, ο οποίος δήλωσε ότι θα υπογράψει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

"Ναι, θα υπογράψω τον νόμο" δήλωσε ο Δημοκρατικός Μπράουν κατά την διάρκεια τηλεοπτικού ντιμπέιτ με τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του, Νιλ Κασκάρι, ο οποίος βρίσκεται πολύ πίσω στις δημοσκοπήσεις. "Και θα σας πω γιατί θα τον υπογράψω. Διότι αυτή τη στιγμή οι πλαστικές σακούλες απαγορεύονται σε τουλάχιστον 50 πόλεις της Καλιφόρνια, γεγονός το οποίο δημιουργεί μεγάλη σύγχιση. "Πρόκειται για έναν συμβιβασμό, ο οποίος προσπαθεί να ισορροπήσει τις ανάγκες του περιβάλλοντος με τις ανάγκες της οικονομίας αλλά και των εμπόρων".

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Καλιφόρνια, οι πλαστικές σακούλες μίας χρήσεως θα εξαφανιστούν απο τα σουπερ μάρκετ και τα φαρμακεία της πολιτείας την 1η Ιουλίου του 2015 και απο τα υπόλοιπα καταστήματα την 1η Ιουλίου του 2016. Ο νόμος θα επιτρέπει στα καταστήματα να χρεώνουν 10 σεντς για χάρτινες ή πλαστικές σακούλες πολλών χρήσεων. Παρόμοιες απαγορεύσεις είναι ήδη σε ισχύ σε πόλεις όπως το Λος Ατζελες και το Σαν Φρανσίσκο.

Οι Ρεπουμπλικάνοι διαφωνούν με τον νόμο, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για κυβερνητική ανάμειξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι άλλοι διαφωνούντες είναι οι κατασκευαστές των πλαστικών, οι οποίοι φοβούνται απώλειες θέσεων εργασίας.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή