ΠΑΜΘ: «οκτώ εκατ. ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία στον ποταμό Έβρο»

ΠΑΜΘ: «οκτώ εκατ. ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία στον ποταμό Έβρο»

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜΘ) με ποσό οκτώ εκατομμυρίων ευρώ, μέσω ειδικής διάταξης από τη Συλλογική Απόφαση Έργων (ΣΑΕ) 072/1 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αποφασίστηκε, στη διάρκεια τεχνικής συνάντησης που έγινε, χθες, για την αντιπλημμυρική προστασία της λεκάνης απορροής του ποταμού Έβρου, παρουσία του γενικού γραμματέα Δημόσιων Έργων Στράτου Σιμόπουλου, της εκτελεστικής γραμματέως της ΠΑΜΘ κ. Κοσμίοδου και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΑΜΘ.

Από το ποσό των οκτώ εκατ. ευρώ, ποσό 900.000 ευρώ θα μεταβιβαστεί άμεσα για επείγουσες εργασίες αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων, ενίσχυσης, συντήρησης και βελτίωσης αναχωμάτων, αντλήσεις, καθαρισμό της κοίτης ποταμών κ.λ.π., κατά τη διάρκεια των φαινομένων και αμέσως μετά.

Στο μεταξύ, η στάθμη του ποταμού Έβρου παραμένει, από χθες το μεσημέρι, κάτω από το όριο συναγερμού. Σύμφωνα με τις μετρήσεις που έγιναν στις 2 το μεσημέρι, σήμερα, η στάθμη του νερού στο Πύθιο βρισκόταν στα 5,58 μέτρα (με όριο συναγερμού τα 5,70 μέτρα) και στο Πέταλο στα 5,30 μέτρα, με όριο συναγερμού τα 6,00 μέτρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή