Προτάσεις για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον Τουρισμό από την ΤτΕ

Προτάσεις για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον Τουρισμό από την ΤτΕ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έξι επιχειρησιακούς άξονες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις που θα έχει η κλιματική αλλαγή στον Τουρισμό, προτείνει η έκθεση για τον Ελληνικό Τουρισμό και την Κλιματική Αλλαγή που εκπόνησε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Συγκεκριμένα προτείνεται: α) η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, β) η ανάπτυξη και βελτίωση υποδομών, γ) η βελτίωση των γνώσεων και δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, δ) η άμβλυνση της εποχικότητας, ε) η διάχυση των ευκαιριών ανάπτυξης του Τουρισμού σε όλες τις περιοχές της χώρας με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητές τους και στ) η ανάληψη συγκροτημένων δράσεων σε επίπεδο τουριστικού προορισμού με βάση την εμπειρία του εκάστοτε τόπου.

Ειδικότερα για τα ελληνικά νησιά, οι σημαντικότερες πολιτικές και δράσεις αφορούν την ολοκληρωμένη διαχείριση παράκτιων περιοχών με αλλαγή του χωρικού σχεδιασμού και του θεσμικού πλαισίου της δόμησης.

Επιπλέον, απαιτούνται δράσεις για την αποτελεσματική χρήση των πόρων και την ενίσχυση της παραγωγής και χρήσης τοπικών εισροών χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος, που συμβάλλουν επιπλέον στη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος.

Τέλος, στην έκθεση τονίζεται ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης σε επίπεδο κινήτρων και ενημέρωσης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή