ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο πιο θερμός Οκτώβρης που μετρήσαμε ποτέ

o-pio-thermos-oktovris-poy-metrisame-pote-2055278

Ολοταχώς προς το θερμότερο έτος από το 1880, από την χρονιά δηλαδή που άρχισε η μέτρηση των θερμοκρασιών , οδεύει η Γη.

Μετά από εννέα μήνες, όπου καταγράφηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων 134 ετών και ο Οκτώβριος ήταν για τον πλανήτη ο θερμότερες από το 1880, όπως ανακοίνωσε σήμερα  η Αμερικανική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA).

Ακόμη, όπως σημειώνεται, πρόκειται για τον 38ο συνεχόμενο Οκτώβριο όπου η παγκόσμια θερμοκρασία ήταν πάνω από τον μέσο όρο αυτής του 20ού αιώνα, φτάνοντας τους 14,74 βαθμούς Κελσίου..

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2014, η μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια των ωκεανών και της ξηράς ήταν 10,3 βαθμοί Κελσίου, ξεπερνώντας κατά 1,05 βαθμό τη μέση θερμοκρασία του προηγούμενου αιώνα.

Ο Οκτώβριος ήταν επίσης ο τρίτος συνεχόμενος μήνας και ο πέμπτος των τελευταίων έξι μηνών που σημειώθηκε θερμοκρασία-ρεκόρ σε όλο τον πλανήτη. Ο Ιούλιος του 2014 ήταν ο τέταρτος θερμότερος που έχει καταγραφεί ποτέ.

Η θερμοκρασία στην επιφάνεια των ωκεανών ήταν τον Οκτώβριο η πιο αυξημένη που έχει καταγραφεί ποτέ για τον μήνα αυτό, ξεπερνώντας κατά 0,62 βαθμό τη μέση θερμοκρασία του 20ού αιώνα.