Ο πιο θερμός Οκτώβρης που μετρήσαμε ποτέ

Ο πιο θερμός Οκτώβρης που μετρήσαμε ποτέ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοταχώς προς το θερμότερο έτος από το 1880, από την χρονιά δηλαδή που άρχισε η μέτρηση των θερμοκρασιών , οδεύει η Γη.

Μετά από εννέα μήνες, όπου καταγράφηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων 134 ετών και ο Οκτώβριος ήταν για τον πλανήτη ο θερμότερες από το 1880, όπως ανακοίνωσε σήμερα  η Αμερικανική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA).

Ακόμη, όπως σημειώνεται, πρόκειται για τον 38ο συνεχόμενο Οκτώβριο όπου η παγκόσμια θερμοκρασία ήταν πάνω από τον μέσο όρο αυτής του 20ού αιώνα, φτάνοντας τους 14,74 βαθμούς Κελσίου..

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2014, η μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια των ωκεανών και της ξηράς ήταν 10,3 βαθμοί Κελσίου, ξεπερνώντας κατά 1,05 βαθμό τη μέση θερμοκρασία του προηγούμενου αιώνα.

Ο Οκτώβριος ήταν επίσης ο τρίτος συνεχόμενος μήνας και ο πέμπτος των τελευταίων έξι μηνών που σημειώθηκε θερμοκρασία-ρεκόρ σε όλο τον πλανήτη. Ο Ιούλιος του 2014 ήταν ο τέταρτος θερμότερος που έχει καταγραφεί ποτέ.

Η θερμοκρασία στην επιφάνεια των ωκεανών ήταν τον Οκτώβριο η πιο αυξημένη που έχει καταγραφεί ποτέ για τον μήνα αυτό, ξεπερνώντας κατά 0,62 βαθμό τη μέση θερμοκρασία του 20ού αιώνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή