ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πάνω από το όριο συναγερμού η στάθμη του ποταμού Eβρου

Πάνω από το όριο συναγερμού η στάθμη του ποταμού Eβρου

Πάνω από το όριο συναγερμού παραμένει η στάθμη του ποταμού Έβρου στο Πύθιο (στα 6,35 μέτρα, με το όριο συναγερμού στα 5,70 μέτρα), γεγονός που κινητοποιεί το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και των Δήμων, που παραμένει σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσει τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα που μπορεί να προκληθούν από τον μεγάλο όγκο υδάτων που εισέρχονται στην κοίτη του ποταμού από τη Βουλγαρία.

«Η επαγρύπνηση (των αρμόδιων υπηρεσιών) είναι ακόμη μεγαλύτερη για το ενδεχόμενο πρόκλησης και νέων προβλημάτων εξαιτίας των βροχοπτώσεων που αναμένονται το Σαββατοκύριακο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, σε σημεία (Δίκαια, Δίλογος, Σάκκος) υπάρχει υπερπήδηση του υπερβλητού αναχώματος (σ.σ. τα πρώτα στα οποία εκτονώνεται ο υδάτινος όγκος), αλλά εκτιμάται ότι δεν υπάρχει, προς το παρόν, κίνδυνος για τους πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι, οι αρμόδιες υπηρεσίες απευθύνουν συστάσεις προς τους πολίτες να απομακρύνουν το ζωικό κεφάλαιο και να διακόψουν κάθε δραστηριότητα στις όχθες του ποταμού Έβρου.