Οι Ελληνες ενδιαφέρονται για το κλίμα

Οι Ελληνες ενδιαφέρονται για το κλίμα

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδιαφέρον των 122 πολιτών που συμμετείχαν στη δημόσια διαβούλευση «Athens World Wide Views για το Κλίμα και την Ενέργεια» για την κλιματική αλλαγή (σε ποσοστό 100%), η εκτίμηση πως τα μέτρα για την αντιμετώπισή της είναι μια ευκαιρία για την βελτίωση της ποιότητας ζωής (74%) και ότι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής δεν αποτελεί προτεραιότητα για την Ελλάδα ενώ θα έπρεπε (80%), σημειώνοντας μάλιστα πως η χώρα μας πρέπει να πάρει μέτρα για τον περιορισμό των εκπομπών του θερμοκηπίου, ακόμα κι αν τα άλλα κράτη δεν θα πράξουν το ίδιο (90,8%) κατέδειξαν τα συμπεράσματα που παρουσιάστηκαν την Τετάρτη.

Συνδιοργανωτές της διαβούλευσης μαζί με την Επιτροπή Μελέτης Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής της Τράπεζας της Ελλάδος, το Μαριολοπούλειο – Καναγκίνειο Ιδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Υγεία» της Ιατρικής Σχολής και η Γαλλική Πρεσβεία. Παρόμοια διαβούλευση έγινε ταυτόχρονα σε 96 χώρες ενόψει της Διεθνούς Συνόδου για το Κλίμα τον Δεκέμβριο στο Παρίσι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή