Πάτρα: Κατάθεση σχεδίων για απορρίμματα στη σύσκεψη της περιφέρειας

Πάτρα: Κατάθεση σχεδίων για απορρίμματα στη σύσκεψη της περιφέρειας

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σωστή κατεύθυνση βρίσκονται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, οι συζητήσεις και οι σχεδιασμοί που κάνουν οι δήμοι της Αχαΐας, για την τελική υποβολή των προτάσεών τους, σχετικά με το ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

Η εκτίμηση αυτή διατυπώθηκε μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα και στην οποία συμμετείχαν οι αντιπερειφερειάρχες Γρηγόρης Αλεξόπουλος και Νίκος Υφαντής, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι στελέχη της περιφέρειας κ.ά. Σύμφωνα με τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο,«η περιφέρεια έχει αναλάβει και προχωρά το έργο συντονισμού όλων των φορέων, ώστε να συγκεντρωθούν και να οργανωθούν οι προτάσεις και οι λύσεις των δήμων που είναι αρμόδιοι για τη διαχείριση των απορριμμάτων τους, δίνοντας παράλληλα κάθε τεχνική βοήθεια, αν χρειαστεί».

Μάλιστα, όπως τόνισε, «σήμερα αυτό που φαίνεται είναι πως οι απόψεις αρχίζουν και συγκλίνουν, υπάρχει συνεκτικότητα και έτσι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο». Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης δόθηκε χρονικό περιθώριο έως τα τέλη Αυγούστου, ώστε οι ΦοΔΣΑ και τα δημοτικά συμβούλια να καταθέσουν τα τελικά τοπικά σχέδια διαχείρισης, ώστε να προχωρήσει η περιφέρεια στον περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης αποβλήτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή