Διανομή προμερίσματος 0,15 ευρώ ανά μετοχή από τη Motor Oil

Διανομή προμερίσματος 0,15 ευρώ ανά μετοχή από τη Motor Oil

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διανομή προμερίσματος ύψους 0,15 ευρώ ανά μετοχή έως τις 18 Δεκεμβρίου αποφάσισε η Motor Oil. Η εταιρεία για τη χρήση 2014 δεν είχε προχωρήσει φέτος στη διανομή μερίσματος. Επίσης χθες ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2015, σύμφωνα με τα οποία ο όμιλος εμφάνισε ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους ύψους 175,6 εκατ. ευρώ, από 1,163 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2014. Ακόμη, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών το φετινό εννεάμηνο διαμορφώθηκε στα 5,373 δισ. ευρώ, από κύκλο εργασιών 6,971 δισ. ευρώ το εννεάμηνο του 2014. Στη διάρκεια του γ’ τριμήνου 2015 (Ιούλιος-Σεπτέμβριος), η Motor Oil εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 33,64 εκατ. ευρώ, υπερδιπλάσια σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, οπότε και είχε ανακοινώσει κέρδη 16,86 εκατ. ευρώ, καθώς έχει βελτιωθεί το περιθώριο διύλισης του ομίλου.

Ο τζίρος του ομίλου το γ’ τρίμηνο του 2015 διαμορφώθηκε στα 1,71 δισ. ευρώ, καταγράφοντας πτώση 29,1% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Ο όμιλος, μέσω νεοσυσταθείσης 100% θυγατρικής στη Μέση Ανατολή, σχεδιάζει την επέκταση των δραστηριοτήτων του στο εξωτερικό και την ενδυνάμωση του ήδη ισχυρού εξαγωγικού προσανατολισμού του. Σύμφωνα με τη διοίκηση, η αστάθεια της εσωτερικής αγοράς, σε συνδυασμό με τους κεφαλαιακούς ελέγχους (capital controls), δεν αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της εισηγμένης, λόγω του έντονα εξαγωγικού χαρακτήρα της, που δημιουργεί επαρκείς χρηματοροές για την κάλυψη των εισαγωγών αργού πετρελαίου που απαιτείται για την παραγωγική διαδικασία της εταιρείας και του οποίου οι τιμές καθορίζονται στη διεθνή αγορά, με συνέπεια να μην επηρεάζονται από τυχόν εγχώριες αναταράξεις. Τέλος, η διαχείριση της ρευστότητας επιτυγχάνεται, μεταξύ άλλων, με το γεγονός ότι τα διαθέσιμα του ομίλου είναι κατατεθειμένα σε γνωστές τράπεζες του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή