Ο Δεκέμβριος του 2015 ήταν ο θερμότερος στην ιστορία των ΗΠΑ

Ο Δεκέμβριος του 2015 ήταν ο θερμότερος στην ιστορία των ΗΠΑ

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο θερμότερος Δεκέμβριος που έχει καταγραφεί στα χρονικά των ΗΠΑ ήταν ο περασμένος, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η Αμερικανική Υπηρεσία των Ωκεανών και της Ατμόσφαιρας, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι το 2015 ήταν η δεύτερη κατά σειρά θερμότερη χρονιά.

«Ο Δεκέμβριος του 2015 έσπασε το ρεκόρ του θερμότερου μήνα στο ηπειρωτικό τμήμα των ΗΠΑ με την θερμοκρασία των 3,66 βαθμών Κελσίου να σπάει το προηγούμενο ρεκόρ» που χρονολογείται από το 1939 των 3,16 βαθμών Κελσίου, διευκρίνισε η NOAA.

«Για πρώτη φορά εδώ και 121 έτη αυτός ο μήνας ήταν τόσο ο θερμότερος όσο και με τη μεγαλύτερη υγρασία που έχει καταγραφθεί στα χρονικά», επισημάνθηκε ακόμη.

Για το σύνολο του 2015, η μέση θερμοκρασία προσδιορίζεται στους 12,4 βαθμούς Κελσίου στις ΗΠΑ, που είναι η δεύτερη κατά σειρά υψηλότερη από το 1880, μετά το 2012, όταν το θερμόμετρο έφθασε κατά μέσο όρο τους 12,94 βαθμούς Κελσίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή