Συνέδριο για τα «Πλαστικά στην Κυκλική Οικονομία» από το ΕΜΠ σε συνεργασία με την Κομισιόν

Συνέδριο για τα «Πλαστικά στην Κυκλική Οικονομία» από το ΕΜΠ σε συνεργασία με την Κομισιόν

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνέδριο «Πλαστικά στην Κυκλική Οικονομία – PLASTICS in a CIRCULAR ECONOMY», συνδιοργάνωσε στην Αθήνα, η Μονάδα Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΕΜΠ με επικεφαλής την καθ. Μαρία Λοϊζίδου,  με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στο συνέδριο συμμετείχαν αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπρόσωποι της Βιομηχανίας, Ακαδημαικών Ιδρυμάτων και Ερευνητικών Φορέων και εκπρόσωποι καινοτόμων εταιρειών στον τομέα των πλαστικών.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις από στελέχη της Ε.Ε. για τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία LIFE και H2020.

Παρουσιάστηκαν ακόμη πάνω από 20 επιλεγμένα έργα καινοτομίας στον τομέα των πλαστικών και της κυκλικής οικονομίας ενώ ανταλλάχθηκαν απόψεις στους τομείς της Συλλογής και Διαλογής Πλαστικών, της Επεξεργασίας Ανακυκλώσιμων Πλαστικών,  των Πλαστικών και της Θαλάσσιας Ρύπανσης  καθώς και των Βιο-πλαστικών.

Τα κύρια σημεία των συζητήσεων αυτών καταγράφηκαν με σκοπό να αποτελέσουν σχετικό εισηγητικό κείμενο προς τα αρμόδια όργανα της ΕΕ για περαιτέρω επεξεργασία και συμβολή στη διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής πολιτικής.

Το συνέδριο έληξε με την επίσκεψη σε Μονάδα Ανακύκλωσης που λειτουργεί με Ευρωπαϊκά πρότυπα στην Αττική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή