ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ενίσχυση ανταγωνιστικότητας, περιβαλλοντικά βιώσιμες επενδύσεις

Ενίσχυση ανταγωνιστικότητας, περιβαλλοντικά βιώσιμες επενδύσεις

H Miele σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης διοργάνωσε το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, μια ημερίδα με θέμα την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στον κλάδο του τουρισμού και τις περιβαλλοντικά βιώσιμες επενδύσεις. Η έννοια της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, σταδιακά εξελίσσεται ως μια σύγχρονη προσέγγιση της τουριστικής ανάπτυξης, με στόχο τη βελτίωση διαδικασιών και λειτουργιών στον τουρισμό που θα επιφέρει υψηλότερες υπηρεσίες, αύξηση της ανταγωνιστικότητας και εν τέλει αύξηση των εσόδων.

Τα θέματα που καλύφθηκαν είναι

  • Προϋποθέσεις και κριτήρια που αφορούν την περιβαλλοντικό αποτύπωμα των ξενοδοχειακών μονάδων

Εισηγητής: Μαρινάκης Μανώλης, Senior Contracting Manager Crete)

  • Καλές Πρακτικές και εργαλεία βελτίωσης ενεργειακής απόδοσης για ξενοδοχεία μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης. Παραδείγματα από τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες ΝΕΖΕΗ και ΤRUST-EPC-SOUTH

Εισηγητής: Δρ. Τσούτσος Θεοχάρης, καθηγητής Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος Πολ. Κρήτης

  • Ανθρακικό αποτύπωμα ξενοδοχειακής μονάδας και μέθοδοι βελτίωσης περιβαλλοντικής επίδοσης

Εισηγητής: Ασπιρτάκης Ιωάννης, Διπλ. Μηχανολ. Μηχανικός, MSc

  • Μια διαφορετική προοπτική

Εισηγητής: Παγιάτης Αναστάσιος, Διευθ. Πωλήσεων Miele

  • Ενισχύσεις/χρηματοδοτήσεις επέκτασης & εκσυγχρονισμού ξενοδοχειακών μονάδων για περιβαλλοντικά βιώσιμές επενδύσεις

Εισηγητής: Μανώλης Κολετζάκης, ΕΤΑΜ Α.Ε., εταιρία συμβούλων

Ενίσχυση ανταγωνιστικότητας, περιβαλλοντικά βιώσιμες επενδύσεις-1

Στόχος της ημερίδας ήταν να αποτελέσει εφαλτήριο για την καλλιέργεια της αντίληψης εξοικονόμησης κόστους προερχόμενου από την κατανάλωση ευαίσθητων πόρων, την αναγνώριση από τους επαγγελματίες του τουρισμού ότι η περιβαλλοντική ποιότητα είναι ουσιώδης και πως αυτό θα συμβάλλει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας τους.

Η εταιρεία Miele, εμπνευστής και διοργανωτής της ημερίδας έχει 118 χρόνια εμπειρίας και εξειδίκευσης στην παραγωγή οικιακών και επαγγελματικών συσκευών και αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη κορυφαίων ξενοδοχειακών μονάδων παγκοσμίως ως προς τη βελτίωση των λειτουργιών τους και την εξοικονόμηση πόρων. Οι συσκευές Miele επιτυγχάνουν τις χαμηλότερες καταναλώσεις φυσικών πόρων και απορρυπαντικών, με πιστοποιήσεις από ανεξάρτητους φορείς για την αξιοπιστία και τη διάρκεια ζωής τους ενώ παράγονται σε ιδιόκτητα εργοστάσια που λειτουργούν με σεβασμό στο περιβάλλον. Μετά το τέλος της ημερίδας ακολούθησε cocktail υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής και οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για όσα ειπώθηκαν ενώ έλαβαν βεβαίωση παρακολούθησης.