Περιπτύξεις δελφινιού διώχνουν τουρίστες

Περιπτύξεις δελφινιού διώχνουν τουρίστες

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παράκτιο χωριό στη Βρετάνη απαγόρευσε την κολύμβηση στην παραλία του επειδή ένα δελφίνι με έντονη επιθυμία ζευγαρώματος τρομοκρατεί τους τουρίστες και τους ντόπιους, καθώς τους προσεγγίζει και προσπαθεί να τριφτεί πάνω τους. Το δελφίνι έχει επίσης εμποδίσει κολυμβητές να επιστρέψουν στην ακτή στο Λαντεβενέκ χρησιμοποιώντας τη μύτη του για να σπρώξει μια γυναίκα έξω από το νερό, στον αέρα.

Το κήτος, το οποίο είναι σε κατάσταση σεξουαλικής διέγερσης, προσπαθεί συχνά να τριφτεί πάνω σε καγιάκ και άλλα μικρά σκάφη.

Το δελφίνι, το οποίο έχει μήκος τριών μέτρων, έχει ονομαστεί Ζαφάρ και βρίσκεται στον Κόλπο της Βρέστης επί μήνες διασκεδάζοντας με τα παιχνίδια του τους τουρίστες οι οποίοι επισκέπτονταν τις παραλίες του Πλουγκαστέλ – Νταουλάς, του Λογκονά – Νταουλάς και του Λαντεβενέκ.

Τα παιδιά των σχολών ιστιοπλοΐας ενθουσιάζονταν όταν το δελφίνι άξαφνα εμφανίζονταν και έπαιζε γύρω από τα σκάφη. Ενίοτε ο Ζαφάρ επέτρεπε στους κολυμβητές να πιαστούν από το πτερύγιο του και να πάνε βόλτα μαζί του. Αλλά πριν από μερικές εβδομάδες η συμπεριφορά του δελφινιού άλλαξε.

«Η κολύμβηση και οι βουτιές απαγορεύονται στην ακτογραμμή του χωριού όποτε επιβεβαιώνεται η παρουσία του δελφινιού», αναφέρεται σε νέο νόμο που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον δήμαρχο του Λαντβενέκ Ροζέρ Λαρς. «Η προσέγγιση σε απόσταση 50 μέτρων από το δελφίνι απαγορεύεται», αναφέρει το κείμενο.

Ο Λαρς επισήμανε ότι αναγκάστηκε να εκδώσει τους νέους κανόνες, «προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια των ανθρώπων» μετά την κακή συμπεριφορά του Ζαφάρ. «Πολλοί κολυμβητές φοβήθηκαν. Ο Ζαφάρ ανασήκωσε μία γυναίκα στον αέρα με τη μύτη του», δήλωσε ο Λαρς στην εφημερίδα Ouest-France. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης βρίθουν από αναφορές για τα άτακτα παιχνίδια του Ζαφάρ και για το πώς οι έντρομοι τουρίστες βρίσκονται αντιμέτωποι με τη σεξουαλική διέγερση του δελφινιού.

Τα δελφίνια δεν έχουν συγκεκριμένο χρόνο κατά τον οποίο αναπαράγονται και μπορούν να ζευγαρώσουν οποτεδήποτε. Εμφανίζονται να κάνουν σεξουαλικά παιχνίδια και κάποιες φορές επιδεικνύουν σεξουαλική συμπεριφορά και προς άλλα είδη, όπως ο άνθρωπος. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι είναι πολύ μεγάλα άγρια ζώα και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς, ακόμα και άθελά τους, με το πτερύγιό τους εάν νιώσουν ότι απειλούνται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή