Παρέλαση τυφώνων στον Ατλαντικό

Παρέλαση τυφώνων στον Ατλαντικό

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά από μια ήρεμη περίοδο τον Αύγουστο χωρίς την εκδήλωση τυφώνων λόγω των ψυχρών επιφανειακών υδάτων του Ατλαντικού Ωκεανού, την Τρίτη 11/09 όπως βλέπουμε στην παρακάτω δορυφορική εικόνα έχουν αναπτυχθεί δύο τυφώνες και μία τροπική καταιγίδα. Ο τυφώνας Κατηγορίας 4 "Florence" κατευθύνεται προς τις ακτές των ΗΠΑ μέχρι το τέλος της εβδομάδας, η τροπική καταιγίδα "Isaac" κινείται γρήγορα προς την Καραϊβική και αναμένεται να αναβαθμιστεί σε τυφώνα μέχρι το πρωί της Τετάρτης 12/09, και ο τυφώνας Κατηγορίας 2 "Helene" βρίσκεται δυτικά των Κανάριων Νήσων και αναμένεται να κινηθεί βόρεια χωρίς να απειλεί άμεσα κατοικημένες περιοχές.

Παρέλαση τυφώνων στον Ατλαντικό-1

Δορυφορική εικόνα που δείχνει τη θέση των δύο τυφώνων «Florence» και «Helene», και της τροπικής καταιγίδας «Isaac».

Η κλίμακα Saffir-Simpson

Η κλίμακα Saffir-Simpson κατηγοριοποιεί τους τροπικούς κυκλώνες σε 5 κατηγορίες, σύμφωνα με την ταχύτητα των ανέμων που τους συνοδεύουν. Ένας τροπικός κυκλώνας θα πρέπει να παράγει ανέμους ταχύτητας άνω των 119 km/h (μέση 10-λεπτη τιμή και όχι ριπές) για να κατηγοριοποιηθεί ως τυφώνας κατηγορίας 1, ενώ το ανώτερο όριο κατηγορίας 5 χρησιμοποιείται για ταχύτητες ανέμων άνω των 251 km/h. Ο παρακάτω πίνακας δείχνει συνοπτικά τα όρια ταχύτητας ανέμου σε km/h και την αντίστοιχη κατηγορία τυφώνων στην κλίμακα Saffir-Simpson.

Παρέλαση τυφώνων στον Ατλαντικό-2

Πηγή: meteo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή