Η νέα οικολογική επιλογή του Sani Resort λέει “τέλος στα πλαστικά καλαμάκια”

Η νέα οικολογική επιλογή του Sani Resort λέει “τέλος στα πλαστικά καλαμάκια”

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρόγραμμα αειφορίας του Sani Resort, το Sani Green, αποτελείται από τρεις πυλώνες: α) Αειφορία στην ξενοδοχειακή λειτουργία β) Προστασία της τοπικής βιοποικιλότητας γ) Υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας και του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη προσοχή στον περιορισμό της κατανάλωσης των πλαστικών μιας χρήσης, τα οποία έχει μειώσει κατά 70% τα τελευταία πέντε χρόνια, με πρωτοβουλίες όπως την απαγόρευση της πλαστικής σακούλας στα μίνι μάρκετ.  Φέτος όλα τα καλαμάκια έχουν αντικατασταθεί με βιοδιασπώμενα και δίνονται μονάχα κατόπιν ζήτησης.

Όπως επισημαίνει η Συντονίστρια Ενημέρωσης Δράσεων Διατήρησης της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και συνεργάτης στο Sani Green κα Ρούλα Τρίγκου η συγκεκριμένη δράση συνδέεται άρρηκτα και με την πολυετή συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (εταίρο της Birdlife International) στο πρόγραμμα παρακολούθησης και προστασίας της ορνιθοπανίδας των υγροτόπων της Σάνης και των ενδιαιτημάτων της ενώ χαρακτηριστικά αναφέρει: «Με περισσότερους από 8.000 τόνους πλαστικών να καταλήξουν στις θάλασσες κάθε χρόνο, δεν είναι να απορεί κανείς που το 90% των θαλασσοπουλιών καταπίνει πλαστικά, μαζί τους και πολλά άλλα είδη θαλάσσιων οργανισμών. Εξαίρεση σε αυτό δεν αποτελούν δυστυχώς και οι υγρότοποι, με τα πλαστικά να δίνουν το παρόν στο νερό, ανάμεσα στη φυσική βλάστηση, ακόμα και μέσα στις φωλιές των πουλιών.

Η περιοχή της Σάνης είναι εξαιρετικά σημαντική για τη διατήρηση της άγριας ζωής, με περισσότερα από 225 είδη πουλιών να βρίσκουν καταφύγιο (μόνιμα ή περιοδικά) στην περιοχή του υγροτόπου και στη θαλάσσια ζώνη. Βασικός στόχος του Προγράμματος που υλοποιεί η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σε συνεργασία με το Sani Resort για την προστασία της φύσης της περιοχής των υγροτόπων της Σάνης είναι η δημιουργία κατάλληλων προϋποθέσεων για την αρμονική συνύπαρξη του ανθρώπου και με τον φυσικό πλούτο της περιοχής. Στην κατεύθυνση αυτή, η σημαντική μείωση πλαστικών μια χρήσης στο ξενοδοχειακό συγκρότημα συνεπάγεται και τη διασφάλιση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης για την άγρια ζωή που συνυπάρχει με τους τοπικούς επισκέπτες, προς όφελος και των δύο. Μπορεί να ζούμε, δυστυχώς, σε έναν πλαστικό κόσμο, αλλά είναι στο χέρι όλων μας να το αναστρέψουμε αυτό και τουλάχιστον να διατηρήσουμε τον «δικό μας» κόσμο στη Σάνη φυσικό και υπέροχο όπως του αξίζει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή