New York Times: Αλήθειες και ψέμματα σχετικά με το χριστουγεννιάτικο δέντρο

New York Times: Αλήθειες και ψέμματα σχετικά με το χριστουγεννιάτικο δέντρο

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιλογή χριστουγεννιάτικου δέντρου αποτελεί μεγάλο ζήτημα για αρκετές οικογένειες. Κάποιοι προτιμούν την αίσθηση ενός αληθινού δέντρου, ενώ άλλοι προτιμούν την πιο εύκολη επιλογή ενός πλαστικού δέντρου.

Ποιό όμως από τα δύο είδη δέντρων είναι πιο οικολογικό; Σε άρθρο των New York Times, παρουσιάζονται κάποιες βασικές παρανοήσεις, αλλά και η αλήθεια σχετικά με το παραπάνω θέμα.

Η επιλογή αληθινού δέντρου δεν είναι απαραίτητα βλαβερή για το περιβάλλον

Η πλειονότητα των αληθινών χριστουγεννιάτικων δέντρων καλλιεργείται γι'αυτό ακριβώς τον λόγο και δεν κόβεται από δάση, όπως δείχνουν οι έρευνες, σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν αρκετοί, οπότε η αγορά ενός «αληθινού» δέντρου δεν είναι απαραίτητα κακή για το περιβάλλον.

Η ανακύκλωση των πλαστικών δέντρων μειώνει το περιβαλλοντικό τους κόστος

Τα ¾ των αμερικάνων καταναλωτών, σύμφωνα με έρευνα της Αμερικανικής Εταιρίας Χριστουγεννιάτικων Δέντρων, στολίζουν δέντρο και περίπου το 80% εξ’ αυτών είναι πλαστικά. Τα περισσότερα πλαστικά δέντρα είναι φτιάχνονται στην Κίνα και στην συνέχεια στέλνονται στις ΗΠΑ, όπου βρίσκουν τον δρόμο τους για κάποια μάντρα.

Το πιο «αληθινό» δέντρο είναι αυτό που αγοράζεται τοπικά και ανακυκλώνεται

Οι νεότεροι ηλικιακά αμερικάνοι καταναλωτές είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένοι για το περιβάλλον, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της έρευνας της Αμερικανικής Εταιρίας Χριστουγεννιάτικων Δέντρων, και στρέφονται ολοένα και περισσότερο στα αληθινά δέντρα. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, αρκετές οικογένειες απολαμβάνουν να επισκέπτονται φάρμες και να διαλέγουν το δέντρο που θα στολίσουν.

Η επιλογή αληθινού ή πλαστικού δέντρου δεν έχει τόση σημασία για τους καταναλωτές

Τα ταξίδια και τα ψώνια, σύμφωνα με το άρθρο των New York Times φαίνεται να έχουν πολύ μεγαλύτερη σημασία για τους αμερικάνους καταναλωτές σε σχέση με την επιλογή αληθινού ή πλαστικού δέντρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή