ΗΠΑ: 33 θάνατοι και 1.479 κρούσματα από την «ασθένεια» του ατμίσματος

ΗΠΑ: 33 θάνατοι και 1.479 κρούσματα από την «ασθένεια» του ατμίσματος

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αρρώστιες που προέρχονται από το άτμισμα βρισκόνται ακόμη σε ανοδική τάση στις Ηνωμένες Πολιτείες, όμως σε ελαφρώς χαμηλότερο ρυθμό. Αξιωματούχοι από τον χώρο της Υγείας ανακοίνωσαν την Πέμπτη, ότι έχουν υπάρξει 1.479 κρούσματα και τουλάχιστον 33 θάνατοι το τελευταίο διάστημα.

Το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών δίνει κάθε εβδομάδα νέα στοιχεία για το μυστηριώδες ξέσπασμα κρουσμάτων ασθενειών που σχετίζονται με το άτμισμα. Η τελευταία αναφορά του κέντρου κάνει λόγο για 180 κρούσματα, τα λιγότερα από τα μέσα Σεπτεμβρίου.Το ξέσπασμα αυτό μοιάζει να ξεκίνησε τον Μάρτιο. 

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν μεγάλη δυσκολία στην αναπνοή, κούραση και πόνο στο στήθος, ενώ κανένα μεμονωμένο συστατικό του ηλεκτρονικού τσιγάρου ή της μηχανής ατμίσματος δεν έχει συνδεθεί με όλες τις σχετικές ασθένειες.

Οι περισσότεροι που αρρώστησαν από άτμισμα, δήλωσαν ότι έκαναν χρήση προϊόντων που περιείχαν τετραϋδροκανναβινόλη (THC), βασικό συστατικό στοιχείο της κάνναβης. Περίπου ένας στους δέκα δήλωσε ότι έκανε χρήση μόνο νικοτίνης στη συσκευή του, με το ποσοστό αυτό να βρίσκεται σε σταθερή πτώση. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, άνθρωποι που άρχικα είχαν δηλώσει ότι έκαναν χρήση μόνο νικοτίνης, άργοτερα παραδέχτηκαν ότι είχαν χρησιμοποιήσει και THC με τη συσκευή τους.

 Όλες οι πολιτείες των ΗΠΑ, με μοναδική εξαίρεση την Αλάσκα, έχουν αναφέρει κρούσματα που σχετίζονται με το άτμισμα, με τα περισσότερα περιστατικά να αφορούν πολίτες στις ηλικίες των 20 και των 30, σύμφωνα με το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή