Δέκα συμβουλές για ένα σπίτι χωρίς μικρόβια και ιούς

Δέκα συμβουλές για ένα σπίτι χωρίς μικρόβια και ιούς

3' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εδώ και περίπου 70 χρόνια, η Χλωρίνη® KLINEX είναι αχώριστος σύμμαχος του ελληνικού νοικοκυριού, όχι μόνο ως λευκαντικό προιόν για ρούχα αλλά και ως καθαριστικό – απολυμαντικό για το σπίτι και όλες τις επιφάνειές του. Το βασικό συστατικό της, το υποχλωριώδες νάτριο, εξουδετερώνει μέσα σε δευτερόλεπτα το 99,9% των μικροβίων και μικροοργανισμών.

Η ισχυρή οξειδωτική του δράση και η ταχεία διάσπασή του κατά τη χρήση, μάλιστα, αποτελούν εγγύηση για τη χρήση του στο μέλλον, καθώς είναι ιδιαίτερα δύσκολο οι παντός είδους μικροοργανισμοί να αποκτήσουν ανθεκτικότητα απέναντί του. Η σωστή χρήση της Χλωρίνης® KLINEX εξασφαλίζει υγιεινή καθαριότητα, χωρίς να επιβαρύνει τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Σε εποχές όπως αυτή, που η προσωπική υγιεινή και η οικιακή καθαριότητα αποτελούν το υπ’αριθμόν ένα ζητούμενο, η Χλωρίνη® KLINEX είναι ένα από τα βασικά μας όπλα, που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι. Και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας άλλωστε, συνιστά τη χρήση προϊόντων με ποσοστό τουλάχιστον 0,5% υποχλωριώδους νατρίου για την απολύμανση επιφανειών από ιούς. Αδιάλυτη η  Χλωρίνη® KLINEX περιέχει 9 φορές περισσότερο. Ας δούμε μερικές πιθανές χρήσεις της.

1. Στις επιφάνειες. Αρκεί να βάλουμε μία κουταλιά της σούπας Χλωρίνη® KLINEX σε 1 λίτρο κρύο νερό και, αφλύ φορέσουμε τα γάντια μας, να περάσουμε με το διάλυμα αυτό τις επιφάνειες, με ένα καθαρό σφουγγάρι. Το αφήνουμε να δράσει 10 λεπτά και ξεπλένουμε με χλιαρό σαπουνόνερο.

2. Στα πατώματα. Διαλύουμε 150 ml Χλωρίνη® KLINEX σε 5 λίτρα νερού. Σφουγγαρίζουμε επιμελώς, αφήνουμε να δράσει για 5 λεπτά και περνάμε δεύτερο χέρι με σκέτο νερό. Καλό είναι επίσης να γνωρίζουμε ότι ο κουβάς και τα σφουγαρόπανα μπορούν να διατηρηθούν υγιεινά καθαρά αν προσθέσουμε λίγη Χλωρίνη® KLINEX στο καθαρό νερό του κουβά, το αφήσουμε να δράσει για λίγη ώρα, ξεπλύνουμε καλά και κρεμάσουμε για να στεγνώσουν.

Δέκα συμβουλές για ένα σπίτι χωρίς μικρόβια και ιούς-1

Photo by Philipp Berndt on Unsplash

3. Σε «δύσκολα» σημεία. Τα μικρόβια και τα βακτήρια αναπτύσσονται σε σημεία με μόνιμη υγρασία, όπως το εσωτερικό χείλος της λεκάνης της τουαλέτας, οι αποχετεύσεις μπάνιου και οι νεροχύτες. H συχνή χρήση Χλωρίνης® KLINEX μπορεί να τα εξουδετερώσει, μαζί και τις δυσάρεστες οσμές που προκαλούν. Ενας συνηθισμένος τρόπος, είναι να τη ρίξουμε αδιάλυτη, τις βραδινές ώρες, αφήνοντάς τη να δράσει και το επόμενο πρωί να αφήσουμε νερό να τρέξει αργά.

4. Σε «εύκολα» σημεία. Ο,τι αγγίζουμε πιο συχνά, απαιτεί και τον συχνότερο καθαρισμό. Πόμολα, βρύσες, χερούλια συρταριών και ντουλαπιών αρκεί να περαστούν με ένα καθαρό πανάκι εμποτισμένο σε διαλυμένη Χλωρίνη® KLINEX

5. Στους κάδους απορριμμάτων. Τόσο το καλαθάκι της κουζίνας όσο και του μπάνιου, πρέπει να αδειάζονται καθημερινά. Τους πλένουμε και τους απολυμαίνουμε τακτικά με Χλωρίνη® KLINEX ή ψεκάζουμε όλη την επιφάνειά τους με Χλωρίνη® KLINEX Spray πολλαπλών χρήσεων και ακολούθως σκουπίζουμε.

Δέκα συμβουλές για ένα σπίτι χωρίς μικρόβια και ιούς-2

6. Στη βούρτσα της λεκάνης. Τη διατηρούμε βυθισμένη σε πολύ αραιό διάλυμα Χλωρίνης® KLINEX, το οποίο ανανεώνουμε 2-3 φορές την εβδομάδα, για να παραμένει μόνιμα υγιεινά καθαρή. Ο καθαρισμός της τουαλέτας γίνεται πανεύκολος! Καλό είναι να ξέρουμε επίσης ότι όλα τα σφουγγάρια και πανάκια που χρησιμοποιούνται για καθαρισμό και απολύμανση της τουαλέτας πρέπει να πλένονται χωριστά, να μουλιάζονται σε αραιωμένο διάλυμα Χλωρίνης® KLINEX για 20-30 λεπτά και να μην χρησιμοποιουνται σε κανένα άλλο σημείο του σπιτιού.

7. Σε χτένες και βούρτσες. Αφού αφαιρέσουμε τις τρίχες και τη βρωμιά, τις μουλιάζουμε για 5 λεπτά σε διάλυμα Χλωρίνης® KLINEX για απολύμανση και μετά ξεπλένουμε με άφθονο νερό. Σημειωτέον, ότι η συχνή χρήση σε ξύλινες βούρτσες καλό είναι να αποφεύγεται.

Δέκα συμβουλές για ένα σπίτι χωρίς μικρόβια και ιούς-3

Photo by Sidekix Media on Unsplash 

8. Σε σκεύη κουζίνας. Εχουν μείνει υπολείμματα καφέ ή τσαγιού σε καφετιέρες, τσαγιέρες ή θερμός; Βάζουμε νερό και λίγη Χλωρίνη® KLINEX, αφήνουμε 15 λεπτά και ξεπλένουμε καλά, πρώτα με σαπουνόνερο και μετά με νερό. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να απολυμαίνουμε δοχεία τροφίμων, κατσαρόλες, κάδους από επεξεργαστές τροφίμων κλπ.

Δέκα συμβουλές για ένα σπίτι χωρίς μικρόβια και ιούς-4

Photo by Street angle on Unsplash 

9. Σε μαχαιροπήρουνα και σερβίτσια. Οταν στο σπίτι υπάρχει κάποιος ασθενής π.χ. με γρίπη, ένα πρόσθετο μέτρο προστασίας ειναι η απολύμανση μετά το κανονικό πλύσιμο. Απλά γεμίζουμε μια λεκάνη με διάλυμα Χλωρίνης ® KLINEX, βάζουμε τα σερβίτσια για 5 λεπτά, τα ξεβγάζουμε πολύ καλά και τα στεγνώνουμε.

10. Προσοχή στις οδηγίες. Πάντα ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης που αναγράφονται στην συσκευασία. Ποτέ δεν αναμειγνύουμε την χλωρίνη με άλλα καθαριστικά και πάντα χρησιμοποιούμε πλαστικά σκεύη για την διάλυση. Mε τη χρήση Χλωρίνης σπάμε την αλυσίδα μετάδοσης μικροβίων και ιών χρησιμοποιώντας ένα από τα πιο αποτελεσματικά απολυμαντικά προϊόντα που συστήνουν οι επιστήμονες σήμερα.

Δέκα συμβουλές για ένα σπίτι χωρίς μικρόβια και ιούς-5

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή