Η κυβέρνηση Τραμπ θέλει να δοθεί έγκριση σε πειραματικό εμβόλιο πριν τις εκλογές

Η κυβέρνηση Τραμπ θέλει να δοθεί έγκριση σε πειραματικό εμβόλιο πριν τις εκλογές

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επίσπευση της διαδικασίας έγκρισης του πειραματικού εμβολίου για την Covid-19 που αναπτύσσει η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca Plc σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ώστε να χρησιμοποιηθεί στις ΗΠΑ πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου εξετάζει η αμερικανική κυβέρνηση, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Financial Times.

Μία επιλογή που εξετάζεται από την κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είναι να χορηγήσει η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) «κατεπείγουσα έγκριση χρήσης» τον Οκτώβριο στο εμβόλιο αυτό, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.

Εξάλλου ο κ. Τραμπ θα ανακοινώσει τα ξημερώματα της Δευτέρας, ώρα Ελλάδος, την κατεπείγουσα έγκριση της χρήσης πλάσματος από ασθενείς που έχουν αναρρώσει για την Covid-19, μια θεραπεία που έχει ήδη χορηγηθεί σε περισσότερους από 70.000 ανθρώπους, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post που επικαλείται πηγές οι οποίες έχουν γνώση της απόφασης αυτής.

Η ανακοίνωση θα γίνει σε συνέντευξη Τύπου που πρόκειται να παραχωρήσει ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή