Ρωσικό φάρμακο κατά του κορωνοϊού θα εξάγεται σε πολλές χώρες

Ρωσικό φάρμακο κατά του κορωνοϊού θα εξάγεται σε πολλές χώρες

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ρωσικό Ταμείο Αμεσων Επενδύσεων ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι επεκτείνει τη διεθνή διάθεση του φαρμάκου Αβιφαβίρ για τον κορωνοϊό σε 17 ακόμη χώρες, περιλαμβανομένων και δύο στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Οπως τόνισε η ρωσική υπηρεσία επενδύσεων στην ανακοίνωσή της, το φάρμακο που είναι αντίστοιχο της ρεμδεσιβίρης θα εξαχθεί σε μια σειρά χωρών της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής, αλλά και αλλού.

Το Αβιφαβίρ, τονίζεται στη ρωσική ανακοίνωση, αποτελεί το πρώτο φάρμακο που έλαβε επίσημη πιστοποίηση στη Ρωσία για τη θεραπεία της Covid-19 και βασίζεται στη δραστική ουσία φαβιπιραβίρη, που είναι -όπως τονίζεται- τρεις με τέσσερις φορές φθηνότερη από τη ρεμδεσιβίρη.

Στην ανακοίνωση μάλιστα επισημαίνεται ότι οι ΗΠΑ έχουν αποκτήσει σχεδόν ολόκληρο το παγκόσμιο απόθεμα ρεμδεσιβίρης.

Ετσι μετά τη Λευκορωσία, τη Βολιβία, το Καζαχστάν, το Κιργιστάν, τον Τουρκμενιστάν και το Ουζμπεκιστάν, το φάρμακο Αβιφαβίρ θα εξαχθεί άμεσα και σε Αργεντινή, Βουλγαρία, Βραζιλία, Ελ Σαλβαδόρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ισημερινό, Κολομβία, Κουβέιτ, Νότια Αφρική, Ονδούρα, Ουρουγουάη, Παναμά, Παραγουάη, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Σλοβακία και Χιλή.

Η ανακοίνωση έρχεται μία ημέρα μετά τη δήλωση ιαπωνικής εταιρίας ότι οι κλινικές έρευνες του Αβιφαβίρ στη Φάση 3, σε 156 ασθενείς, έδειξαν επιτάχυνση της ανάρρωσης των ασθενών με κορωνοϊό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή