Η Τουρκία επέλεξε πρώτα το κινεζικό εμβόλιο

Η Τουρκία επέλεξε πρώτα το κινεζικό εμβόλιο

Ήδη 10 εκατ. δόσεις Sinovac είναι καθ' οδόν, λέει ο υπουργός Υγείας

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τη Βραζιλία, και η Τουρκία συνήψε συμφωνία αγοράς εκατομμυρίων δόσεων του κινεζικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότσα.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Hürriyet, ο Τούρκος υπουργός είπε ότι η συμφωνία ολοκληρώθηκε και υπογράφτηκε, και 10 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Sinovac είναι ήδη καθ’ οδόν για τη γειτονική χώρα.

Η διανομή του εμβολίου θα γίνει με τους ίδιους όρους που προβλέπονται και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή πρώτα στο υγειονομικό προσωπικό, κατόπιν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και μετά στον υπόλοιπο πληθυσμό, ενώ θα είναι δωρεάν για όλους. Τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα και από τα τουρκικά φαρμακεία, αλλά επί πληρωμή.

Έως και 50 εκατ. δόσεις του κινεζικού εμβολίου σκοπεύει να διαχειριστεί η Τουρκία, είπε ο κ. Κότσα, προσθέτοντας ότι παράλληλα θα συνεχίσει τον έλεγχο για την αδειοδότηση και άλλων εμβολίων.

Πηγή: Hürriyet Daily News

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή