Υψηλή αποτελεσματικότητα και για το κινεζικό εμβόλιο

Υψηλή αποτελεσματικότητα και για το κινεζικό εμβόλιο

Ανεξάρτητη έρευνα στα ΗΑΕ δείχνει ποσοστό επιτυχίας 86% για το σκεύασμα της Sinopharm

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποτελεσματικότητα 86% έχει το κινεζικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με ανεξάρτητη έρευνα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το ποσοστό αυτό μπορεί να είναι χαμηλότερο από τα εγκεκριμένα στη Δύση εμβόλια των Pfizer/BioNTech, Moderna και AstraZenecca (από 90% και πάνω), αλλά και πάλι είναι πολύ ανώτερο του ελάχιστου αποδεκτού ποσοστού του 50%.

Το 86% είναι το προκαταρτικό ποσοστό επιτυχίας του εμβολίου της Sinopharm στην τελική φάση των κλινικών δοκιμών στα ΗΑΕ, αποτελώντας έτσι μια πολύ καλή εναλλακτική λύση για τις χώρες που θα δυσκολευθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί στη Δύση. Το εμβόλιο της Sinopharm έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι μπορεί να αποθηκευθεί σε απλή ψύξη, και δε χρειάζεται βαθιά κατάψυξη όπως άλλα εμβόλια.

Αντιθέτως, το πρώτο κινεζικό εμβόλιο που αναπτύχθηκε κατά του κορωνοϊού, το Sinovac, έχει προς παρόν αμφιλεγόμενα αποτελέσματα στις πρώτες κλινικές έρευνες.

Παράλληλα στη Ρωσία ανακοινώθηκε ότι ξεκινούν κλινικές δοκιμές για άλλο κινεζικό εμβόλιο, το Ad5-Ncov, το οποίο αναπτύσσει η CanSino Biologics και μια ερευνητική ομάδα που υποστηρίζεται από τον κινεζικό στρατό.

Πηγή: The Wall Street Journal, Interfax

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή